en altta ıspanak - üzerinde jülyen doğranmış biftek - en üstte biber sos gibi
servis şekli vardı
biber sosunda közlenmemiş biber kullanılıyordu
evde sadece közlenmiş biber olduğundan közlenmiş biber kullandım
güzel oldu
başka sefer közlenmemiş biber denemek istiyorum
limon rendesi ıspanağın içine karıştırılıyordu
süslemek için kullandım
kişibaşı bir parça biftek pişirdim
ıspanak için malzemeler
- 750 gr ıspanak
- 1 diş sarmısak
- 1 çay kaşığı hardal tohumu
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1.5 yemek kaşığı dolu dolu parmesan peynir
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
biber sos malzemesi
- 2 adet közlenmiş kabukları temizlenmiş kırmızı biber
- 1 çay kaşığı zencefil
- 2 yemek kaşığı soya sos
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 diş sarmısak
- 1 yemek kaşığı sızma yağ
biftek için malzeme
- 2 parça biftek
- tuz - karabiber
hazırlanması
- ıspanakları yıkadım - iri parçalara ayırdım
- yayvan tencereye zeytinyağını koydum
- ezilmiş sarmısağı ilave ettim - karıştırdım
- hardal tohumunu ilave ettim - karıştırdım
- ıspanakları ilave ettim suyunu tamamen çekene kadar pişirdim
- parmesanı ilave ettim - karıştırdım
- sos için biberleri ve sarmısağı blendırdan geçirdim
- diğer malzemeyi ilave ettim
- bifteklere tuz ve karabiber serptim - ızgarada kızarttım
- biftekleri jülyen dilimledim
- bifteklerin servisini biber sosu ile yaptım