6 Temmuz 2008 Pazar

sebzeli bulgur pilavı...

en sevdiğim pilav
bir ölçü bulgur - iki ölçü su koyuyorum...
yaklaşık yarım saat kısık ateşte pişirdim.

malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur (200 gr)
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet sivri biber (ince doğranmış)
- 2 adet orta boy domates ( kabukları soyulup küp küp doğranmış)
- 5 adet orta boy mantar (ince doğranmış)
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1/2 yemek kaşığı tereyağ
- tuz - pul biber - kimyon - yenibahar
- 1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
- reyhan
hazırlanması
- tencerede
- ince doğranmış soğan ve biberleri
- tereyağ ve zeytinyağ ile çevirin
- mantarları ilave edin suyunu çekene kadar pişirin
- domatesleri ilave edin 5 dakika pişirin
- yıkayıp süzdüğünüz bulguru ilave edin
- 2 dakika çevirin
- baharatları ilave edin
- suyu ilave edin
- bulgur suyunu çekene kadar pişirin
- servisten önce maydanozu ilave edin - karıştırın
- reyhanla süsleyin

4 yorum:

Tijen dedi ki...

Ah Berrin ben de öyle, bayılırım sebzeli bulgur pilavına. Ellerine sağlık.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

slm berrin hnm,geçerken birde baktımki bulgur pilavıı.
vallahi sevgili tijen hn gibi aynen diyorumkii
BAYILIYORUMM ŞU GÜZELİM BULGURAAA... :))YANINA BUZZZ GİBİ BİRDE AYRAN.AMANDA AMANN..
ÇK SVGLR İSTANBULDAN nUnU

Brajeshwari dedi ki...

bende bayılırım
sebze ve pilav inanilmaz oluyor..bulgur girince bir de...Mantar olmasi dikkatimi cekti..Super fikirmis..

e ellerine saglik Berrin'cim..
(Turk usulu sushi?)

urfayemeklerimiz dedi ki...

elinize sağlık.

bir urfalı olarak ancak bulguraşını bilirdim. demek artık sebze de ekleyeceğiz bulguraşına?

sağlıkla.

urfayemekleri.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...