29 Haziran 2008 Pazar

barbunya pilaki...


barbunya pilakide tarçının
ne işi var demeyin
çok yakışıyor

malzemeler
- 300 gr ayıklanmış taze barbunya
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet dolmalık biber - (çekirdeklerini temizleyin 4 parçaya ayırın)
- 3 adet orta boy domates
- 1 parça çubuk tarçın
- 1 su bardağı sıcak su
- zeytinyağı
- tuz - şeker
- maydanoz
hazırlanması
- barbunyaları kaynar suda haşlayın
- tencerede 3 yemek kaşığı zeytinyağ ile
- dolmalık biberleri bir dakika kızartın tencereden çıkarın
- soğanları ilave edin pembeleşince havuçları ilave edin
- 2 dakika karıştırarak pişirin
- kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığınız domatesleri ilave edin
- 5 dakika pişirin
- sıcak suyu ilave edin
- haşlanmış barbunyalar - tuz - şeker - tarçın çubuğu ve kızarmış dolmalık biberleri ilave edin
- barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin
- maydanozla süsleyin
- servis yaparken limonu unutmayın

6 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

Barbunyada tarcin hos bir fikir bunu denemek icin sabirsizlaniyorum.. Cokta severim..Ellerine saglik Berrincim..

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Benim senin elinden encok yedigim yemektir bu.. O zamanlar tarcin yoktu.. Umarim sana geldigimde menuda mantidan sonra birseyler daha olur.. Mesela barbunya..

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

barbunyada tarçını ilk duyuyorum eminim çok leziz olmuştur deneyeceğim mutlaka ellerine sağlık..ziyaretin içinde çok teşkr ederim kocaman sevgiler

berrin açılmış dedi ki...

barbunya pilakinin lafımı olur mehtap :)
artık daha çeşitli pişirebiliyorum

Zehra dedi ki...

Sevgili Berrin...Barbunyaya bayılırım, ama tarçınlısını çok merak ettim.Hemen deneyeceğim,ellerine sağlık.Sevgilerimle

Zehra

urfayemeklerimiz dedi ki...

elinize sağlık.

bir barbunya delisi olarak bundan güzel süpriz olamazdı. ilk fırsatta deneyeceğim hem de her yemeğe koymaya çalıştığım tarçınla.

kolay gelsin

urfayemeklerimiz.blogcu.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...