2 Haziran 2008 Pazartesi

fırında tavuk - iç pilav...

fırında pişirilmiş tavuk
bence
tavuğun en leziz hallerinden
bir kg dan biraz büyük bütün tavuk yağlarını temizleyin - yıkayın
tuz - karabiberi ilave edin
patateslerin kabuklarını soyun - büyük küpler halinde doğrayın yıkayın
üstüne tuz - pul biber - biberiye ilave edin
tavuk ve patatesleri fırın torbasına yerleştirin
torbanın üzerinde bir iki tane küçük delik açın
200 derece fırında bir saat tavuk kızarana kadar pişirin....
iç pilav için malzeme
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- az tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 350 gr tavuk ciğeri
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- dereotu
- tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yeni bahar
hazırlanması
- pirinç - tereyağ - sıcak su ile pilav pişirin
- daha doğrusu pilavı bildiğiniz gibi pişirin
benim kullandığım pirinçte bir ölçü pirince iki ölçü su gerekiyor
- ciğerleri küçük küpler halinde doğrayın ve yıkayın
- kevgirde suyu süzülsün
- küçük bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile fıstıkları kavurun
- ciğerleri ilave edin suyunu çekene kadar pişirin
- kuş üzümü ve baharatları ilave edin
- en son dereotunu ilave edin
- pişirdiğiniz malzemeyi pilavla karıştırın

3 yorum:

ayşegül mutfakta dedi ki...

uff neffsisss nefiss diyecek eşy bulamıyorum gecenin bu saatinde karnımda tok ağzımın suyu aktı. not ediyorum mutlaka yapıcam. sevgiler

elma şekeri dedi ki...

Hmmm harika görünüyor tadida kesinlikle nefistir eminim ellerine saglik.
Sevgiyle kal.......

Tijen dedi ki...

Sevgili Berrin,
Etyemezlere göre değil bu yemek ama şaraptan bir kadeh alabilirim. Pilavı da ciğerlerini ayıklayarak yerim. (Allahın ne nanemollayım!)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...