29 Mayıs 2008 Perşembe

limonlu - antepfıstıklı kurabiyeler...

unun
yarısını beyaz diğer yarısını söke nin tam buğday unu kullandım..
malzemeler
- 80 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
- 50 gr sıvıyağ
- 75 gr şeker
- 100 gr file antep fıstığı
- 1 paket vanilya
- 320 gr un
- 1 adet limonun kabuğu
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
- pudra şekeri
hazırlanması
- tereyağ - sıvıyağ - şekeri mikserle 5 dakika karıştırın
- un - vanilya - limon kabuğu rendesi - zencefil rendesini ilave edin yogurun
- antep fıstıklarını ilave edin bir iki dakika daha yogurun
- cevizden biraz küçük parçalar alın ve yuvarlak şekil verin
- yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizin
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin( üstlerinin kızarmaması gerekiyor)
- üstlerine pudra şekeri serpin

6 yorum:

elifin tarifleri dedi ki...

malzemelere bakınca insan kimbilir ne kadar güzeldir diye düşünüp, iç geçirmekten kendini alamıyor.
Ellerinize sağlık...

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Berrin'cigim,
limonlu dondurmaya, limonlu sorbettoya, limonlu parfeye, limonlu kurabiyeye bayilirim. icindekilere bakinca kalorisi goz ardi edilemez ama bence de denemeye deger. hele ki cam fistigiyla..
eline saglik

kizilciksurubu dedi ki...

Harika görünüyorlar, ellerine saglik. Sevgiler.

Brajeshwari dedi ki...

olmadi bu Berrin....

icim gecti ..Yine gece saati..yine süt ile kirtiklamak istedim kurabiyelerinden...ellerine saglik..

bu yaptiklarini yiyenleri bagliyormusun büyü gibi kendine..Ben baglanirdim valla..Yemek yapan kadın, bir büyücüdür hep gözümde..Sende öylesin..

berrin açılmış dedi ki...

mehtap cığım
sarı ve tonları meyvelerin aromalarını nedense çok seviyorum..
aslında limonlu kremalı pasta istiyor canım..
burcu cuğum
bu yaptıklarımı yiyenler ve bağlanmakla alakalı tofuya yazmak en iyisi..
eğlenceli olur

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Merhaba, burayı yeni keşfettim, keşke daha erken olsaydı.. Fotoğraflarını çok beğendim, ellerine sağlık..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...