7 Şubat 2013 Perşembe

kahvaltı için vanilyalı - tarçınlı yulaf ezmesi.....


yulaf ezmesinin bu halini
kahvaltıda çok sık tüketiyorum ve  seviyorum:)
yulaf ezmesini pişirilme süresini  paketin üstünde yazan talimata göre ayarlamak en doğrusu
doğa marka kullanıyorum 3-4 dakika yeterli oluyor
vanilyayı
dr oetker gerçek vanilya parçalı  kullanıyorum
bu ölçü  4 kişilik
malzemeler
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
- 3.5 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 1/2 su bardağı ceviz içi
- 2 çorba kaşığı esmer şeker
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- bir tutam muskat
- 1 paket vanilya
hazırlanması
- orta büyüklükte bir tencereye üç buçuk su bardağı suyu koydum kaynamaya başladığında kuru üzüm ve yulaf ezmesini tencereye ilave ettim ocağın altını kıstım arasıra karıştırarak 3 - 4 dakika pişirdim
- bu arada yanmaz  tavada cevizleri 5 dakika orta/kısık ateşte kızarttım - arasıra karıştırdım
- yulaf ezmesini ocaktan aldım vanilya ve bir tutam muskat ilave ettim - karıştırdım
- 2 çorba kaşığı esmer şekeri ilave ettim - karıştırdım
- yulaf ezmesini servis kaselerine paylaştırdım üstlerine   süt - tarçın ve kızarmış cevizleri serptim
- ılık servis ettim

14 yorum:

LeylaK dedi ki...

kurabiyede olduğu gibi böyle de nefis demekki :)

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ben bunu böyle bir türlü yiyemiyorum..Alışamadım..Ama yiyenler bayılıyor,ellerine sağlık..

Esma dedi ki...

Yulaf ezmesinin her halini severim,kuru meyveli de güzel oluyor ,pişirilerek sabah kahvaltısında,çok seviyorum ,elinize sağlık..

Farklı tarifleri varsa sizde paylaşırsanız sevinirim..

Sevgiler

berrin dedi ki...

esma
yakın zamanda paylaşmayı düşündüğüm bir tarif daha var:)
sevgiler

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

bu süper bir tarif olmuş, her gün aynı kahvaltıyı yapmaktan sıkılıyorum bazen, güzel bir alternatif olmuş, ellerinize sağlık...

guliz dedi ki...

Esmer seker pancar ile boyanmis rafine seker organik degil ise seker kamisindan yapilmamis demektir gerci organikliginden nasil emin olacagiz o da ayri mevzu ben bu guzel tarifinizi seker yerine 2 tane kudus hurmasini minik minik dograyarak yaptim esim bayildi ki hic bulamac turu kahvalti sevmez biraksam hepsini yiyecekti :)

Adsız dedi ki...

Tesadüf bende bugün ogluma Sabah kahvaltisi
icin pisirdim ama sadece süt kullandim.icine ageven surubu,
Bal ekledim.üzerine tarcin ve dövülmüs ceviz serptim.
Soguk kis gününde sicacik iyi oldu.özellikle cocuklar ,sporcular icin cok yararlari olan bir besin.yulaf ezmesi
ve kepegini karistirip yapmistim.Bir daha ki sefere sizin
Tarifi deneyecegim.sevgi ve saglikla kalin.sule

mavi ada dedi ki...

Çok sağlıklı görünüyor, sanki tatlı niyetine de yenebilir gibi. Mutlaka deneyeceğim.

berrin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
berrin dedi ki...

şule
afiyet olsun

berrin dedi ki...

güliz
kullandığım esmer şekerle
kullandığım beyaz şekerin arasında bir fark olduğunu düşünmüyorum:)
kudüs hurması çok güzel bir fikir ayrıca çok severim hurmanın aromasını
eşine ve sana afiyet olsun
teşekkür yorumun için
sevgiler

berrin dedi ki...

sevil cim
bir gün gel ben sana ikram edeyim:))

Brajeshwari dedi ki...

sabahları lanet biriyim... Bunu biri yapsa, aşık biri olabilirim:)

ozlem dedi ki...

şeker yerine pekmezle de harika oluyor.. ellerinize saglık

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...