bu kalıbı seviyorum - çok afilli
yanında
dr oetker in beyaz çikolata sosu ve çilekle birlikte servis ettim
malzemeler
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 adet orta büyüklükte elma
- 1/2 bardak + 2 çorba kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 3 adet yumurta
- 80 ml zeytinyağı
- 50 gr badem (kabukları soyulmuş - tuzsuz)
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi (rendenin ince tarafında rendelenmiş)
- 100 gr un
- 50 gr mısır unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
hazırlanması
- elmaların kabuklarını soydum - çekirdeklerini temizledim - tavla zarı büyüklüğünde doğradım
- bir tencerede tereyağını erittim
- doğradığım elmalar - 2 çorba kaşığı toz şeker ve vanilyayı ekledim orta ateşte 5 dakika pişirdim tencereyi ocaktan aldım - soğumaya bıraktım
- bir kasede un - mısır unu - ince dövülmüş badem - limon kabuğu rendesini - kabartma tozu ve tuzu karıştırdım
- mikserle zeytinyağı ve yarım bardak şekeri çırptım
- yumurtaları ekledim çırpmaya devam ettim
- unu sıvı karışıma ekledim mikserle 2 - 3 dakika çırptım
- soğumuş elmaları ekledim spatula ile karıştırdım
- hamuru yağladığım kalıba döktüm
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirdim
3 yorum:
kalibi ben de cok begendim Berrin,
hafif bir pudra sekeri de yakisir sanki... :)
opuyorum,
Gerçekten çok afilli imiş ama içinden çıkan lezzet daha da ...
Ellerine sağlık, sevgiler.
böyle kapalı buğulu havalarda elmalı kek ne güzel gidiyor.. ellerine sağlık
Yorum Gönder