28 Mart 2012 Çarşamba

elmalı-bademli kek.........


bu kalıbı seviyorum - çok afilli
yanında
dr oetker in beyaz çikolata sosu ve çilekle birlikte servis ettim
malzemeler
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 adet orta büyüklükte elma
- 1/2 bardak  + 2 çorba kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 3 adet yumurta
- 80 ml zeytinyağı
- 50 gr badem (kabukları soyulmuş - tuzsuz)
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi (rendenin ince tarafında rendelenmiş)
- 100 gr un
- 50 gr mısır unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
hazırlanması
- elmaların kabuklarını soydum - çekirdeklerini temizledim - tavla zarı büyüklüğünde doğradım
- bir tencerede tereyağını erittim  
- doğradığım elmalar - 2 çorba kaşığı toz şeker ve vanilyayı ekledim orta ateşte 5 dakika pişirdim tencereyi ocaktan aldım - soğumaya bıraktım
- bir kasede un - mısır unu - ince dövülmüş badem - limon kabuğu rendesini - kabartma tozu ve tuzu  karıştırdım
- mikserle zeytinyağı ve yarım bardak şekeri çırptım
- yumurtaları ekledim çırpmaya devam ettim
- unu sıvı karışıma ekledim mikserle 2 - 3 dakika çırptım
- soğumuş elmaları ekledim spatula ile karıştırdım
- hamuru yağladığım kalıba döktüm
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirdim

3 yorum:

Nilambara dedi ki...

kalibi ben de cok begendim Berrin,
hafif bir pudra sekeri de yakisir sanki... :)
opuyorum,

sare dedi ki...

Gerçekten çok afilli imiş ama içinden çıkan lezzet daha da ...
Ellerine sağlık, sevgiler.

Hayatın Tatları dedi ki...

böyle kapalı buğulu havalarda elmalı kek ne güzel gidiyor.. ellerine sağlık

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...