3 Şubat 2012 Cuma

ev yapımı grisini

hamur kulak memesi kıvamında olacak
 mezzaluna tarifini istiyorum dedim - verdiler
malzemeler
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çorba kaşığı çörek otu
- 1/2 çorba kaşığı kimyon tohumu
- 2 çorba kaşığı taze kekik yaprağı
- 1 tatlı kaşığı bira mayası
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- tuz
hazırlanması
- bir kasede ılık su - bira mayası ve şekeri karıştırdım
- tam buğday unu - un - çörek otu ve kimyon tohumunu bir kasede karıştırdım - ortasını açtım - mayayı ilave ettim - hamuru yoğurdum
- mutfağın en sıcak yerinde ( kalorifer peteğinin  yanında) yaklaşık 2 saat beklettim
- taze kekik yapraklarını ekledim - az yoğurdum
- fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kapladım
- elimle şekil verdim (ince çubuklar yaptım)
- fırın tepsisine dizdim
- yumurta ve 2 çorba kaşığı sütü çırptım
- fırça ile çubukların üstüne sürdüm
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika pişirdim

1 yorum:

Papatya Papadopoulos dedi ki...

denemeli bunu... cocuklara guzel bir atıstırmalık...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...