şimdi kestane mevsimi
orijinal tarif burada
kestaneleri haşlamak için:
kestanelere bıçakla küçük kesikler atıyorum - çok az su koyduğum yanmaz tavada çok kısık ateşte pişiriyorum
nestle nin bitter çikolatasını kullandım
malzemeler
- 400 gr kestane (haşlanmış - kabukları soyulmuş)
- 125 gr pudra şekeri
- 125 gr çikolata (küçük parçalara bölünmüş)
- 100 gr tereyağı
üstü için malzeme
- 125 gr çikolata
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı portakal suyu
- 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
hazırlanması
- haşlanmış kabukları soyulmuş kestane ve pudra şekerini mutfak robotunda pürüzsüz olana kadar karıştırdım
- tereyağı ve çikolatayı benmari usulü erittim
- kestaneli karışımla erimiş çikolatayı birleştirdim - pürüzsüz olana kadar karıştırdım
- malzemeyi yağladığım küçük bir kalıba yerleştirdim (kullanacağınız kalıp mümkünse kare olsun)
üst malzemesinin hazırlanması
- tereyağı - portakal kabuğu rendesi - portakal suyu ve çikolatayı benmari usulü erittim pürüzsüz olana kadar karıştırdım
- kestaneli karışımın üstüne döktüm
- 24 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis ettim
8 yorum:
Ayyy bu çok lezzetli bişii olmuş:))ama çok kalorili değilmi:))Ellerinize sağlık.
tadı gerçekten nefis:)
vaav harika bu ne şimdi oldu mu ya. en kısa zamanda deneyeceğim. ellerin dert görmesin...
Fotoğraf bana ben ona bakıyor:) kestane ve çikolata asla hayır diyemediklerim ellerine sağlık muhteşemmm..
Browni gibi görünüyor, ellerine saglik. Tam da kestanenin zamani.
2012 SEVGİ, SAĞLIK, MUTLULUK, HUZUR, BOLLUK, BEREKET GETİRSİN. ÜMİTLERİMİZ BİTMESİN, YENİ YIL GEÇEN YILLARI ARATMASIN.
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN.
SEVGİLERİMLE...
yeni yil kutlamasi icin gelmistim ancak geri gidemiyorum:))) ufff diyorum ne harika bir birlesim!!! afiyet seker olsun. Bereketli, keyifli, saglikli bol hayalli guzel bir sene dilerim, sevgilerimle...
Merhaba, çok güzel bir tarif olmuş. En sevilenler bir araya gelmiş. Çikolata, kestane...
Sevgiler.
Yorum Gönder