tarifi biraz değiştirdim - bu dergide ki yılbaşı menüsünden
turp fazla sevdiğim bir malzeme değil ama bu haliyle çok güzel
tikveşli krema - pınar taze kaşar peynir kulladım - eski kaşar varsa çok daha iyi olabilir diye düşünmekteyim
- 900 gr çin turpu
- 1 adet küçük patates (rendelenmiş)
- 1 çorba kaşığı tepeleme dijon hardalı
- 200 ml krema
- 250 ml süt
- 75 gr taze kaşar
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- bir tutam muskat
- tuz
- taze çekilmiş karabiber
hazırlanması
- turpları yıkadım - kabuklarını soydum - 3 mm kalınlığında halka halka dilimledim
- orta büyüklükte bir tencerede suyu kaynattım içine yarım çay kaşığı tuz ilave ettim kaynayan suda dilimlenmiş turpları sadece 1 dakika haşladım süzdüm (sadece 1 dakika haşlayın)
- cam bir kasede krema - süt - hardal ve muskat rendesini tel çırpıcı ile çırptım
- süzülen turplara tuz - taze çekilmiş karabiber - sızma zeytinyağı ve rendelenmiş patatesi ekledim karıştırdım - fırın kabına yerlestirdim
- üstüne krema/süt karışımını döktüm
- 190 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirdim
- fırından çıkardım peyniri serpişitrdim 10 dakika daha pişirdim
- sıcak servis ettim
5 yorum:
İlginç olmuş, denemek gerekir.Elinize sağlık.
bize mi hazırlanıyorsun şekerim.
senem cim
size hazırlanıyorum:)
güzel oldumu uğraşıp yapayım mı?
enteresan bir tarifmiş,ellerinize sağlık..
bloğunuza yeni katıldım artık takipteyim,sevgiler..
Yorum Gönder