30 Eylül 2011 Cuma

pizza margherita

bu kış bayağı pizza tarifi olacak blogda
belli mi olur
performansıma göre belki pizza taşı
hatta ufak çaplı bir pizza fırını - neden olmasın
margherita nın orijinal tarifinde domates - mozarella ve fesleğen var
soğan ve mantar
tamamen kendi yorumum
kendi tercihinize göre - üst malzemelerin miktarını yazmadım
bu ölçü iki adet orta boy pizza için
hamurun diğer parçasını buzdolabında 1-2 gün muhafaza edebilirsiniz
oda sıcaklığında yarım saat beklettikten sonra kullanabilirsiniz
tarif  orjinali home tv den
hamur için malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı sade kek un
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 1/4 tatlı kaşığı instant kuru maya
- 1 su bardağı ılık su
üstü için malzemeler
- domates - mümkünse roma domatesi
- ince halka doğranmış soğan
- 10 adet mantar
- 3 diş sarımsak
- rendelenmiş mozarella
- taze fesleğen
- zeytinyağı
hazırlanması
- hamuru
  mikserin hamur yapma aparatını kullanarak 1 3/4 su bardağı un - kek un -  tuz - şeker - maya ve ılık suyu ağır ağır ilave ederek kulak memesi kıvamında  yoğurdum - kalan unu tezgahı unlamak için kullandım
- tezgahı iyice unladım ve hamuru tezgaha aldım tamamen pürüzsüz olana kadar 3-4 dakika yoğurdum
- hafifçe yağladığım kapaklı büyük bir kapta mayalanmaya bıraktım

- 1 - 1.5 saat hamur iki katı büyüklüğe ulaşana kadar

- bir tavada 3 çorba kaşığı zeytinyağını ısıttım ve ocağın altını kapattım ezilmiş 3 diş sarımsağı tavadaki yağa ilave ettim - karıştırdım ( yağ çok sıcak olmasın - sarımsaklar çok kolay yanıyor)
- fırını 250 dereceye ayarladım
- fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kapladım
- mayalanmış hamuru az unladığım tezgaha aldım ve hamuru iki eşit parçaya böldüm
- hamurun bir parçasını ellerimle yaklaşık 30 cm çapında açtım ve pişirme kağıdının üzerine aldım
- hamurun kenarlarını parmaklarımın uçları ile hafif yukarı kaldırdım
- zeytinyağı - sarımsak karışımını fırça ile hamurun üstüne sürdüm ve 5 dakika beklettim
- hamurun üstüne az rende mozarella ekledim

- diğer malzemeleri ekledim
- en üste bol mozarella ekledim

- 10 - 12 dakika pişirdim
- fırından çıkardıktan sonra üstüne çok az zeytinyağı gezdirdim ve çok az tuz serptim

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Olmaz ki böylede yapılmaz ki! Yaz yeni bitmiş, yaz başında verilen kilolar alınmış ve sen pizza tarifi veriyorsun. Gerçi asıl hata bende ''İşin ne be kadın, gecenin bu saati ''İlahi tatlar'' okunur mu!'' Neyseeee oldu bir kere. Bu arada yeni sezon hayırlı olsun. Bir de ben bu kış çocuklara yatarken yedirebileceğim sütlü tatlı tarifleri rica ediyorum. Sevgiler...

berrin dedi ki...

özgür cüm teşekkürler:)
sütlü tatlı çok severim - yakında
sevgiler

LeylaK dedi ki...

ama çok bi güzel pek bi güzel süperrr.ellerine sağlık.

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

Feride dedi ki...

Ellerinize sağlık çok hoş görünüyor...

Feride dedi ki...

Ellerinize sağlık çok leziz görünüyor...

zarpandit dedi ki...

ankaraya geldiğimde yapılır mı bu pizza(lar) bana acaba?

imza: yüzsüz blog misafiri :)

berrin dedi ki...

gökçe cim
tabii ki yaparım:))
ne zaman geliyorsun?
sevgiler gönderiyorum sana

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...