yanında chai ile servis ettim
biraz
biraz
yaz mevsiminin yaklaşıyor olmasından
biraz
ara verdiğim yoga çalışmalarına yeniden başlamamla alakalı
daha sağlıklı malzemeler kullanmaya özen gösteriyorum
ve
ve
çok lezzetliler:)
malzemeler
- 1/2 su bardağı kanola yağı
- 1/2 su bardağı fıstık ezmesi
- 1/2 su bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı esmer şeker
- 2 su bardağı yulaf ezmesi- 1 su bardağı tam buğday unu
- 2 adet yumurta
- 1/4 su bardağı hindistan ceviz rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket baking powder
- 1/2 çay kaşığı karbonat
hazırlanması
- büyük bir kasede
yulaf ezmesi
tam buğday unu
baking powder
karbonat
hindistan ceviz rendesini karıştırdım
- kanola yağı
yumurta
vanilya
şekeri mikserle çırptım
- sıvı malzemeye fıstık ezmesini ilave ettim karıştırdım
- sıvı malzeme ve kuru malzemeyi spatula ile karıştırarak birleştirdim
- fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kapladım- hamurdan bir çorba kaşığı parçalar aldım yuvarlak şekil verdim
- aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirdim
- elimle üstlerine bastırdım
- önceden 180 derece ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirdim
- soğuduktan sonra fırın tepsisinden çıkardım
4 yorum:
tam benlik değişik ve eminim lezzetli bişey ellerine sağlık canım
ben bunlardan birini yapsam .nutellalı mı olsa fıstık ezmeli mi karar veremedim
crispy
nutellalı diyorum:)
ne güzel bir tarif ellerine sağlık afiyetler olsun canım sevgiler
Yorum Gönder