tavuk kıymasını mahalledeki kasapta
tavuğun but etinden(deri ve yağları temizlenmiş) çektiriyorum
çoğu zaman püre ve buharda sebze ile servis ediyorum
malzemeler
- 500 gr tavuk kıyması
- 1 adet orta büyüklükte soğan(rendelenmiş)
- 1/2 tatlı kaşığı karbonat
- tuz - karabiber
hazırlanması
- tüm malzemeyi büyükce bir kasaye koydum
- tuz - karabiber ilave ettim
- 5 dakika yoğurdum
- köfte şekli verdim - ızgarada / teflon tavada kızarttım
3 yorum:
Hiç denemedim ama çok nefis görünüyor canım,sunumunda göz dolduruyor.
cok lezziz görünüyor..ellerine saglik canim..sicacik sevgiler
Berrin konuştuğumuz gibi tavuk kıymadan köfte harika oluyor bir de sulu köfte dene bak o da harika oluyor. Ben bulgur ile yapıyorum.
Ellerine sağlık
Yorum Gönder