4 Aralık 2010 Cumartesi

pide.....

arkadaşlar
güzel yemekler
uzun ve neşeli sohbetler - seviyorum
yemek ve sohbete
batum dan hediye gelen gürcü şarabı eşlik etti
pideyi
muhammara ve fındık zeytinyağı karışımının yanında servis ettim
pideleri iki tepside pişirdim
malzemeler
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı bal
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı mısır unu
hazırlanması
- maya - bal ve suyu bir kasede karıştırdım
- unu büyük bir kaseye koydum - ortasını açtım
- yarım çay kaşığı tuz ilave ettim
- mayalı su ve zeytinyağını ilave ettim yoğurdum
- hamurun üstünü nemli bir bezle örttüm - mayalanması için 2 saat beklettim
- hamuru 6 parçaya böldüm - elimle açtım
- fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kapladım - mısır unu serptim
- açtığım hamurları tepsiye aldım - üstlerinede mısır unu serptim
- tepsiyi 50 derece ısıtılmış fırında 8 - 10 dakika beklettim
- fırının ısısını 200 dereceye çıkardım 15 dakika pişirdim (altın rengi olacak)
fındıklı - zeytinyağlı karışım

malzemeler
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı nar akşisi
- 1 tatlı kaşığı çok ince doğranmış taze soğan
- taze çekilmiş karabiber
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 çorba kaşığı tepeleme fındık (yanma tavada 3-4 dakika çevirdim)
- 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
hazırlanması
bütün malzemeyi bir kasede buluşturdum
kaşığı kasenin içerisinde iki kez çevirdim
salata
ıceberg - tere - salatalık - domates - turp - elma ve beyaz peynir kullandım
incirli tatlının tarifini nilambara dan aldım
tarifin orijinali

4 yorum:

nesrin dedi ki...

Cok güzel bir sofra olmus. Ellerinize saglik. Biri beni davet etmeyeli cok zaman oldu. cok özeniyorum böyle tablolari görünce.

ilahi tatlar dedi ki...

nesrin
memnuniyetle ağırlarım:)

HASRET dedi ki...

cok güzel bir sofra, ve birbirinden lezzetli mamalar :) ellerine kollarina saglik canim, yiyenlerede afiyet, sifa olsun.. nice muhabbet dolu sofralara InsAllah.. sicacik sevgilerimle..

Nilambara dedi ki...

nihayet!... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...