13 Eylül 2010 Pazartesi

kağıtta levrek.....

sanırım
bu aralar sık sık
balık ve deniz ürünleri tarifi olacak ilahi tatlarda
malzemeler
- 2 adet levrek
- 1 adet orta boy soğan
- 3 adet orta boy domates
- 4 adet sivribiber
- yarım demet maydanoz
- 2 adet defne yaprağı
- 4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- tuz
-pişirmek için yağlı kağıt
hazırlanması
- fırını 200 derecede ısıttım
- ayıklanmış balıkları kanları gidinceye kadar tuzlu suda iyice yıkadım - süzdüm
- soğanları piyazlık doğradım - tuzla ovdum - yıkadım - süzdüm
- domateslerin kabuklarını soydum küp küp doğradım
- biberlerin tohumlarını temizledim halka halka doğradım
- maydanozun sadece yapraklarını ayıkladım - yıkadım - süzdüm
- geniş bir kasede
- soğan - biber - domates - ayıklanmış sarımsak - maydanoz - limon suyu - zeytinyağını karıştırdım
- pişirme kağıdının yarısına bir adet defne yaprağını koydum
- üstüne hazırladığım domatesli malzemenin yarısını yaydım
- balığı üstüne koydum - kenarlarını sıkıca katladım
- fırın tepsisine yerleştirdim
- diğer balığıda aynı şekilde hazırladım
- önceden ısıttığım fırında 30 dakika pişirdim


2 yorum:

babişe yemekler dedi ki...

harika görünüyorlar elinize sağlık..

hay sana ne dedi ki...

dün akşam anneciğim yapıp çağırmıştı beni...

ne de severim şu levreği

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...