9 Ekim 2008 Perşembe

milföy batonlar....

milföy baton tarifi
la cucina ıtaliana dergisinden
avakadolu dip sosla birlikte servis yaptım
tarifte 230 gr milföy hamuru yazıyor
içinde 6 adet küçük kareler olan paketlerden kullandım
- 230 gr milföy hamuru
- 1 adet yumurta
- rendelenmiş parmesan peyniri
- haşhaş tohumu

milföy hamurlarını merdaneyle 12-15 cm kadar açıp
çırpılmış yumurtayı hamurun üzerine sürün
rendelenmiş parmesan ve haşhaş tohumlarını üzerine serpip
1 cm kalınlığında şeritler kesip
pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine kestiiniz şeritleri bükerek yerleştirin
önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin

5 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

biliyorum Bunu.Annemin acil misafir tuzlusudur..Cok güzeldir ama yağlıdır biraz :(

Tijen dedi ki...

Benim avokadolarım daha yumuşamadılar. O yumuşacık hallerini bekliyorum ki kahvaltıma eşlik edebileyim.

Unknown dedi ki...

Merhaba. Tariflerinize bayıldım. Blogunuza da..

Hülya

berrin dedi ki...

burcu cum arasıra kaçamak yapıyorum
yağlı ama lezzetli...
tijen
kahvaltıda avakado seviyorum öylecemi yiyorsun değişik sos veya başka birşey ilave ediyormusun ? merak ettim
hülya
teşekkür ederim:)

babişe yemekler dedi ki...

vaaavvv,

bir 'kurban' bulsak da ilk fırsatta denesek.

sağlıkla

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...