30 Ekim 2007 Salı

hurmalı - muskatlı kek......


kokusu çok güzel bir kek
kepekli unla yapabilirsiniz

malzemeler
- 25 adet hurma
- 1 su bardağı süt
- 100 gr tereyağ
- 100 gr şeker(esmer şeker kullandım)
- 2 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı muskat
hazırlanması
- hurmaların çekirdeklerini çıkarın
- sütle birlikte birkaç dakika kaynatın
- hurmaları küçük küçük doğrayın
- tereyağ ve şekeri krem gibi olana kadar çırpın
- yumurtaları ekleyin iyice çırpın
- hurmaları kaynattığınız sütü ekleyin çırpın(sütün soğuk olmasına dikkat edin)
- un - tuz - kabartma tozunu ilave edin çırpın
- yağlayıp - unladığınız dikdörtgen kalıba dökün
- 175 derece ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin

24 Ekim 2007 Çarşamba

yulaf unlu rulolar.....



malzemeler
- 80 gr tereyağ
- 100 gr tuzsuz beyaz peynir
- 100 gr krema
- 1 yumurta
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- yulaf unu
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı haşhaş
hazırlanması
- yoğurt ve haşhaş hariç
- bütün malzemeyi karıştırarak
- yumuşak bir hamur hazırlayın
- yuvarlak hamur açıp (pasta tabağı büyüklüğünde)
- 6 eşit parça kesin( üçgen şklinde)
- rulolar yapın
- üstlerine yoğurt sürüp - haşhaş tohumu serpin
- 175 derece fırında 30 dakika pişirin

22 Ekim 2007 Pazartesi

armut tatlısı.....




kolay hazırlanan bir tatlı...
genellikle iki adet narın suyu yeterli oluyor
az gelirse biraz su ilave edebilirsiniz
malzemeler
- 2 adet armut
- 2 adet nar
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı şeker
- dondurma
- bitter çikolata (ben mari usulü eritilmiş)
- antep fıstığı
hazırlanması
- armutların kabuklarını soyun - ortalarından kesin - iki parçanında içlerini temizleyin
- narların ve limonun suyunu sıkın
- bir tencereye
narların suyu - limon suyu - limon kabuğu rendesi - şeker
ve armutları koyun
- armutlar yumuşayana kadar ( yaklaşık 15 dakika) pişirin
- armutlar soğuduktan sonra içlerine dondurma
- üzerlerine eritilmiş çikolata - antep fıstığı serperek servis yapın

19 Ekim 2007 Cuma

alici marinati (salamura hamsi)....


tarif italya dan
fatih mika nın
balık seviyorsanız
gerçekten lezzetli - hazırlaması kolay
malzemeler
- hamsi
- üzüm sirkesi
- tuz - karabiber - kekik
- sarmısak tozu veya ezilmiş sarmısak
- az miktarda ince kıyılmış maydonoz
- pul biber (istege göre)
- sızma zeytinyağ
- limon

hazırlanması
- hamsileri kılçıkları ile beraber temizliyorsunuz
- temizlenmiş hamsileri( hiç suya değdirmeden) üzüm sirkesi ile
en az iki kez yıkıyorsunuz ( ben 4 kez yıkadım)
- sirkenin içinde uzun süre tutmamanız gerekiyor
- süzgece koyun hamsiler biraz süzülsün
- süzgeçteki hamsilere tuz - karabiber - kekik - sarmısak
maydonoz ve pul biberi koyup harmanlıyorsunuz
tarifte kekik veya maydonoz yazıyordu ben ikisindende
az miktarda koydum
- yayvan bir kabın içinde limon suyu ve zeytinyağ hazırlıyorsunuz
- hamsileri bu limonlu zeytinyağının içine istifliyorsunuz
- buzdolabına koyduğunuz hamsiler bir gün sonra servise hazır hale geliyor
buzdolabında 2 -3 gün muhafaza etmeniz mümkün
- servis edeceğiniz hamsileri buzdolabından yarım saat önce çıkarmanız gerekiyor

18 Ekim 2007 Perşembe

fırın sütlaç.....


fırın sütlaça bu kez
badem aroması koydum
zaman zaman damla sakızı reçeli
veya vanilya koyuyorum
badem aroması real de satılıyor
malzemeler
- 1 lt süt
- 100 gr krema
- 1 çay bardağı pirinç (küçük bardakla)
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 3 yemek kaşığı tepeleme şeker
- 3-4 damla badem esansı
hazırlanması
- sütten yarım bardak ayırın
- ayırdığınız süte pirinç ununu ilave edin - karıştırın
- tencerenin içerisine kalan sütü ve pirinçleri koyun
- karıştırarak pirinçler pişene kadar kaynatın
( yaklaşık 15 dakika )
- kaynayan süt ve pirinc e
- krema - şeker - sütlü pirinç unu ve badem aromasını ilave edin
- bir kaç dakika daha kaynatın
- sütlacı kaselere koyun
- soğuk su doldurduğunuz fırın tepsisine kaseleri dizin
- önceden ısıtılmış fırında üst kısımlarını kızartın

16 Ekim 2007 Salı

son günlerde pişirdiklerim.....

favori listemde
bir numara türk mutfağı - sonra çin mutfağı geliyor
türk yemekleri
dünyanın en sağlıklı yemekleri olmasada
sofistike ve en leziz olanı
mesela
karnıyarık - pilav - cacık üçlüsü
karnıyarık yapmayı herkes bilir diye düşündüğümden
tarif yazmıyorum

kadınbudu köfte - patates püresi ikiliside dayanılmazdır - tarifi daha sonra

tarçınlı kurabiye....

hava soğuk olduğunda
evde vanilya - tarçın benzeri kokular
beni mutlu ediyor
malzemeler
- 200 gr un
- 100 gr mısır nişastası
- 100 gr tereyağ/ margarin
- 50 gr şeker
- 1 yumurta
- 1/2 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
üzeri için
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı muskat rendesi
hazırlanması
- bir kasenin içerisine hamur için olan
malzemenin tamamını koyun ve yogurun
hamur çok sert olmasın
- üzerini kaplayacağınız malzemeyi
karıştırın
- hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar
koparın ve yuvarlak şekil verin
- üzeri için hazırladığınız malzemeyle kaplayın
- yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine dizin
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında
15 -20 dakika pişirin

2 Ekim 2007 Salı

börek........


içine koyduğum malzemeyi
çin böreği içi gibi hazırlayıp
sigara böreğinden
daha kalın ve daha kısa sarıyorum
ve
yağda kızartıyorum
malzemeler
- 6 adet yufka ( sigara böreğindeki gibi kesilecek)
- 1 adet küçük beyaz lahana(ince doğranmış)
- 2 adet havuç(jülyen doğranmış)
- 1 adet soğan( ince doğranmış)
- 1 avuç dolusu soya kıyma
- 5 yemek kaşığı soya sos
- 1 yemek kaşığı susam yağı
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- kızartmak için yağ
hazırlanması
- büyük bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve soğanları koyun
- çok az kızartın
- soya kıymasını ekleyin - karıştırın
- havuçları ekleyin
- ince doğrayıp yıkadığınız lahanaları ekleyin
- ocağın altını biraz kısıp tencerenin kapağını kapatın
- 5 dakika pişirin
- soyasos - susam yağı - zencefil - karabiberi ekleyin
- karıştırın
- suyunu çekene kadar pişirin
- sigara böreği gibi sarın
(malzemeyi bayağı bol koyuyorum)
- kızartın - servisini sıcak yapın

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...