24 Aralık 2007 Pazartesi

tahinli kurabiye....


un kurabiyesi gibi
ortasına
fındık yerine bademde koyabilirsiniz

malzemeler
- 400 gr un
- 100 gr mısır unu
- 120 gr pudra şekeri
- 2 çay bardağı( sıvı yağ)
- 3 çay bardağı tahin
- 1 paket vanilya
- 1 kase fındık (bütün )
hazırlanması
- büyük bir kasenin içerisine
- un - mısırunu - pudra şekeri - vanilyayı eleyin
- sıvı yağ ve tahini ilave edin - yogurun
- hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
- elinizde açın ortasına bütün fındık koyun - yuvarlak şekil verin
- yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizin
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Berrincim, ben de süper kurabiye yapmaya başladım, bayramda konuklarıma kurabiye, tiramisu ve börek ikram ettim.. bu işi kıvırmaya başladım sanırım :))
ama tahinliyi de denemeliyim dedim okuyunca..
deneyip en kısa zamanda haber veririm..:)

NiNo dedi ki...

ellerine saglik canim nefis olmus

Nilambara dedi ki...

Berrinciğim, senin bu kurabiyelerinin cazibesine dayanmak çok zor :)
ilk fırsatta ben de deneyip, sonucu bildireceğim...

berrin dedi ki...

deneyip görüşlerinizi yazarsanız...
beni sevindirirsiniz

Lady Koşan İstiridye dedi ki...

Bu kurabiyeyi yarım ölçü yaptım (sadece ben yiyeceğim için) ve çok güzel oldu. Tarif için teşekkürler.

Nilambara dedi ki...

Berrinciğim, haftasonu denedim ve harika oldu, teşekkürler...
Lezzet muhteşem, ağızda eriyip gidiyor, özellikle kahve ile harika bir ikili oluşturuyorlar ama çok sık yapmamakta da yarar var, müthiş bir kalori bombası... :))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...