7 Ocak 2008 Pazartesi

peynirli pogaça.....

üzerine
haşhaş tohumu - çörek otu serpebilirsiniz
margarin ve tereyağı yarı yarıya kullandım
malzemeler
- 500 gr un
- 250 gr margarin/tereyağ(oda sıcaklığında)
- 15 gr tuz
- 25 gr tozşeker
- 5 gr mahlep
- 1 adet yumurta
- 150 gr ılık su
- 1 paket ınstant maya
iç malzeme
- 125 gr beyaz peynir
- maydanoz
- 2 adet yumurtanın sarısı(üzerine sürmek için)
- susam
hazırlanması
- peynir ve maydanozla iç malzeme hazırlanır
- iç malzeme ve üzerine süreceğiniz malzeme hariç
diğer malzemeyle hamur yoğrulur
- mayalanması için üzeri örtülerek oda sıcaklığında15 dakika bekletilir
- sonra tekrar yoğrulur
- üzeri örtülerek 30 dakika daha bekletilir
- 40-50 gr lık parçalara ayrılır ve yuvarlanır
- hamurun ortasına hazırladıgınız peynirli içten konur ve kapatılır
- yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir
- 10 dakika daha mayalanmaya bırakılır
- üzerlerine yumurta sarısı sürün
- susam serpin
- 180 derece ısıtılmış fırında
- 25 - 30 dakika pişirin

1 yorum:

Adsız dedi ki...

süper görünüyor elinize sağlık

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...