tarif
tv de bengal yemek tarifleri veren bir programdan
yazın deep freeze koyduğum ayaş domateslerinden kullandım
malzemeler
- 1 adet orta büyüklükte soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 adet orta büyüklükte havuç (rendelenmiş)
- 2 - 3 dal kereviz sapı (ince doğranmış)
- 1 kg domates ( kabukları soyulup - doğranmış)
- 1 çorba kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 1/2 su bardağı süt
- tuz ve karabiber
hazırlanması
- tencereye tereyağı ve zeytinyağını koydum
- doğranmış soğanları ilave ettim - bir tutam tuz serptim 2-3 dakika soteledim
- rendelenmiş havuçlar ve kereviz sapını tencereye ilave ettim 2 dakika daha soteledim
- domatesleri - defne yaprağını ve taze zencefili tencereye ilave ettim
- tenceredeki malzeme kaynamaya başladığında bir su bardağı sıcak su ilave ettim - tencerenin kapağını kapattım orta ateşte 20 - 25 dakika pişirdim
- defne yaprağını tencereden çıkardım
- biraz soğuduktan sonra tenceredeki malzemeyi el blenderından geçirdim
- tekrar ocağa koydum - bir taşım daha kaynattım - sütü ilave ettim - tuz ve karabiber ilave ettim
- sıcak servis ettim
4 yorum:
Ellerinize saglik afiyetler olsun
Ellerinize saglik afiyetler olsun
canım çok çekti:)
Malzemeleri çok güzel, bu domates çorbasını yapmanın da tam zamanı...
Yazdan hazırladığım domates sularımı kullanmak lazım.
Ellerinize sağlık, afiyetler olsun.
Sevgiler.
Yorum Gönder