kullandığım palamut balığı epey büyüktü (850 - 900 gr) - torik gibi
ankara da
istediğim malzemeyi bulmak
her zaman kolay olmuyor
ama
bu malzemeler hemen her markette var
lakin
taze kişniş bulamadığım için maydanoz serptim balıkların üstüne
malzemeler
- 1 adet palamut
- 1 kutu hindistan cevizi sütü (400 ml)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 çorba kaşığı kırmızı köri ezmesi
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tepeleme garam masala
- 2 çorba kaşığı soya sosu
- maydanoz (ince doğranmış)
- kapaklı bir kapta hindistan cevizi sütü - ezilmiş sarımsaklar - köri ezmesi - kimyon - soya sos ve garam masala yı karıştırdım
- palamut dilimlerini hazırladığım karışımda bir saat marine ettim
- sonra
- palamut dilimlerini kızgın tavada (seramik tava kullandım) hiç yağ ilave etmeden iki tarafını da kızarttım
- tavadaki kızarmış balıkların üstüne kalan marine malzemesini ilave ettim
- pişirme işlemine 7-8 dakika daha devam ettim
- ince doğradığım maydanozları üzerine serptim
- sade pilavla birlikte servis ettim
6 yorum:
Wow çok lezzetli gözüküyor Berrin'cğm. Artık bize de yaparsın.
senem cim
tabi ki yaparım:)
tadına bakmak isterdim:)ellerine sağlık sevgiler
eminim evinizi mis gibi bir koku sarmıştır, bayılıyorum bu baharatların kokusuna, tarif için teşekkürler, ellerinize sağlık...
Berriiiinnnn bunu tatmak istiyorum :)
öpyrm
nilambara
geliyorum diye haber vermen yeterli:)
Yorum Gönder