2 Aralık 2012 Pazar

thai usulü balık - palamut -


kullandığım palamut balığı epey büyüktü (850 - 900 gr) -  torik gibi
ankara da
istediğim malzemeyi bulmak
her zaman kolay olmuyor
ama
bu malzemeler hemen her markette var
lakin
taze kişniş bulamadığım için maydanoz serptim balıkların üstüne
malzemeler
- 1 adet palamut
- 1 kutu hindistan cevizi sütü (400 ml)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 çorba kaşığı kırmızı köri ezmesi
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tepeleme garam masala
- 2 çorba kaşığı soya sosu
- maydanoz (ince doğranmış)




hazırlanması
- kapaklı bir kapta hindistan cevizi sütü - ezilmiş sarımsaklar - köri ezmesi - kimyon - soya sos ve garam masala yı karıştırdım

- palamut dilimlerini hazırladığım  karışımda bir saat marine ettim
- sonra
- palamut dilimlerini kızgın tavada (seramik tava kullandım) hiç yağ ilave etmeden iki tarafını da  kızarttım
- tavadaki kızarmış balıkların üstüne kalan marine malzemesini ilave ettim
- pişirme işlemine 7-8 dakika daha devam ettim
- ince doğradığım maydanozları üzerine serptim
- sade pilavla birlikte  servis ettim

6 yorum:

mutlu exclusive design dedi ki...

Wow çok lezzetli gözüküyor Berrin'cğm. Artık bize de yaparsın.

berrin dedi ki...

senem cim
tabi ki yaparım:)

Unknown dedi ki...

tadına bakmak isterdim:)ellerine sağlık sevgiler

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

eminim evinizi mis gibi bir koku sarmıştır, bayılıyorum bu baharatların kokusuna, tarif için teşekkürler, ellerinize sağlık...

Nilambara dedi ki...

Berriiiinnnn bunu tatmak istiyorum :)
öpyrm

berrin dedi ki...

nilambara
geliyorum diye haber vermen yeterli:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...