tarif
zeynep in anneannesinin
kabakları ince ve küçük olanlardan seçerek alıyorum
pişerken tencereye hiç su ilave etmiyorum - kendi suyu ile pişiyor ve herşeyi çiğ koyuyorum
malzemeler
- 750 gr kabak
- 2 adet orta boy domates
- 1 adet orta boy kurusoğan
- 5-6 diş sarımsak
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tepeleme kuru nane
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz - karabiber
hazırlanması
- kabakları yıkadım -kabakları önce boyuna dört parçaya böldüm - sonra 4 cm lik parçalar halinde doğradım - tencerenin içerisine koydum
- yarım halka şeklinde doğradığım soğanları
- kabuklarını soyduğum sarımsakları
- kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde doğradığım domatesleri
- kuru naneyi
- tuz - karabiber
- toz şeker
- zeytinyağını tencereye ilave ettim - kaşıkla iyice karıştırdım
- tencereyi ocağa koydum
- tenceredeki malzeme kaynamaya başladığında ocağın altını kıstım
- orta ateşte 20 dakika pişirdim - soğuduktan sonra servis ettim
10 yorum:
Çok severim canım ellerine sağlık sevgiler.
Nefis bir yaz yemeği olmuş ellerine sağlık..
eline sağlık canım
Harika görünüyor. Ben de kabagi domatesle kavururum ama naneyle nasil olur merak ettim, bir dahakine deneyecegim. Ellerine saglik.
Tam yaza uygun hafif bir tarif. Biz kabağı çok severiz. Ellerine sağlık.
En kısa zamanda yapılacak:))
Tam yaza uygun hafif bir tarif. Biz kabağı çok severiz. Ellerine sağlık.
En kısa zamanda yapılacak:))
Allah sizden razı olsun bu akşam yapacağım.
tam de sevdiğim lezzet, kabak her zaman bir numara, ellerine sağlık...
oo en sevdiğim yemek
teşekkürler güzel bi sunum olmuş :)
Yorum Gönder