8 Temmuz 2012 Pazar

zeytinyağlı kabak yemeği.......

tarif
zeynep in anneannesinin
kabakları ince ve küçük  olanlardan seçerek alıyorum
pişerken tencereye hiç su ilave etmiyorum - kendi suyu ile pişiyor ve herşeyi çiğ koyuyorum

malzemeler
- 750 gr kabak
- 2 adet orta boy domates
- 1 adet orta boy kurusoğan
- 5-6 diş sarımsak
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tepeleme kuru nane
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz - karabiber
hazırlanması
- kabakları yıkadım -kabakları önce  boyuna dört parçaya böldüm  - sonra 4 cm lik parçalar halinde    doğradım - tencerenin içerisine koydum
 - yarım halka şeklinde doğradığım soğanları
- kabuklarını soyduğum sarımsakları
- kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde doğradığım domatesleri
- kuru naneyi
- tuz - karabiber
- toz şeker
- zeytinyağını tencereye ilave ettim - kaşıkla iyice karıştırdım
- tencereyi ocağa koydum
- tenceredeki malzeme kaynamaya başladığında ocağın altını kıstım
- orta ateşte 20 dakika pişirdim - soğuduktan sonra servis ettim


10 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok severim canım ellerine sağlık sevgiler.

Canan Demirbağ dedi ki...

Nefis bir yaz yemeği olmuş ellerine sağlık..

muhabbetsofrasi dedi ki...

eline sağlık canım

nesrin dedi ki...

Harika görünüyor. Ben de kabagi domatesle kavururum ama naneyle nasil olur merak ettim, bir dahakine deneyecegim. Ellerine saglik.

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Tam yaza uygun hafif bir tarif. Biz kabağı çok severiz. Ellerine sağlık.
En kısa zamanda yapılacak:))

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Tam yaza uygun hafif bir tarif. Biz kabağı çok severiz. Ellerine sağlık.
En kısa zamanda yapılacak:))

ilahi dedi ki...

Allah sizden razı olsun bu akşam yapacağım.

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

tam de sevdiğim lezzet, kabak her zaman bir numara, ellerine sağlık...

tv izle dedi ki...

oo en sevdiğim yemek

ilahiler dedi ki...

teşekkürler güzel bi sunum olmuş :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...