28 Ekim 2011 Cuma

şakşuka......


şakşuka yaparken
bazı zamanlar sebzeleri küp küp doğrayıp fırın tepsisine diziyorum ve fırında pişiriyorum
bazı zamanlarda sebzeleri zeytinyağında kızartıyorum
iki türlüde lezzetli oluyor
malzemeler
- 2 adet orta boy patlıcan
- 1 adet büyük patates
- 1 adet kırmızı biber
- 6 - 7 adet sivri biber
- 1 su bardağı sıvı yağ
sos için malzeme
- 1 kg domates
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 tutam kimyon
- tuz
hazırlanması
- domatesleri soydum - büyük büyük doğradım
- bir tencereye doğranmış domatesler- ezilmiş sarımsak - domates salçası- tuz - şeker - kimyon - sirkeyi koydum orta/kısık ateşte 20 dakika (domatesler suyunu çekene kadar) pişirdim - el blenderi ile ezdim

- patlıcanları küp küp doğradım - tuzlu suda beklettim
- biberleri doğradım
- patatesi küp küp doğradım
- sebzeleri sıvı yağda ayrı ayrı kızarttım
- kızarmış sebzeleri servis tabağına aldım
- üstüne domates sosu döktüm
- servis  ettim

5 yorum:

LeylaK dedi ki...

soğuk soğuk çayın yanında süper gider ;) ellerine sağlık.

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

çok severim şakşukayı çok leziz görünüyor ellerinize sağlık

crispy dedi ki...

çok leziz görünüyorrrr

bırtutamkekik dedi ki...

mmm:))
nefiss görünüyor..
ellerinize sağlık...
çok sevdiğim bir lezzet..
sevgilerimle...

birtutamkekik.blogspot.com

nesrin dedi ki...

Bayraminiz kutlu olsun. Berlin`den sevgiler...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...