4 Haziran 2011 Cumartesi

şeftalili tavuk......

tarif home tv den
uzak doğu sosları ile pişirilen yemekleri seviyorum
şeftalili tavuk ilk kez pişirdim
ve
şeftali - tavuk  birlikte çok lezzetli oluyor
malzemeler
 - 4 adet  tavuk gögüsü
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
- 2 adet büyük şeftali ( kabuğu soyulup - dilimlenmiş)
- sos karışımı
- 2 çorba kaşığı kanola yağı
- yarım çay kaşığı susam yağı
sos için  malzeme
- 2 tatlı kaşığı esmer şeker
- 2 çorba kaşığı soya sos
- 2 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
- 1/2 portakalın suyu
hazırlanması
- tavuk gögüslerini bir kaç parçaya böldüm
- tavuklara az karabiber serptim
- bir kasede sos malzemesini
  esmer şeker
  soya sos
  pirinç sirkesi
  portakal suyunu karıştırdım
- 2 çorba kaşığı kanola yağı koyduğum tavada tavuk parçalarının her iki tarafını kızarttım
- kızarmış tavuk parçalarını tavadan aldım
- tavukları kızarttığım tavaya ezilmiş sarımsak ve rendelenmiş zencefili ekledim karıştırdım
- sos malzemesini ilave ettim 2 dakika kaynadıktan sonra
- şeftali dilimlerini ilave ettim tavanın kapağını kapattım 5 dakika orta ateşte pişirdim
- kızarmış tavuk parçalarını  tavadaki malzemeye ilave ettim 15 dakika daha pişirdim
- ocaktan almadan hemen önce susam yağını ilave ttim
- yasemin pirincinden pişirilmiş pilavla birlikte servis ettim

1 yorum:

crispy dedi ki...

nefis görünüyor elinize zağlık

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...