lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıkları seviyorum
sütaş marka süzme yoğurt kullanıyorum - daha az ekşi olduğu için
yoğurtlu karışım cacık gibi
malzemeler
- 2 adet bostan patlıcan
- 1 adet kırmızı biber (közlenmiş)
- 4 çorba kaşığı süzme yoğurt
- 1 adet büyük salatalık
- 3 çorba kaşığı dolusu taze nane (ince dilimlenmiş)
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı toz kişniş
- 1 tatlı kaşığı toz kimyon
- 1/2 tatlı kaşığı kimyon tohumu
- sızma zytinyağı
- tuz
hazırlanması
- bir kasede süzme yoğurt - dilimlenmiş salatalık - ince doğradığım taze nane ve ezilmiş sarımsağı karıştırdım
buzdolabında beklettim ( en az 2 saat )
- bir kasede kırmızı biber - kişniş - kimyon - kimyon tohumlarını karıştırdım
- kırmızı biberi közledim - kabuklarını soydum - küp küp doğradım
- patlıcanları yıkadım - yarım cm kalınlığında dilimledim - tuzlu suda beklettim - kağıt havlu ile kuruladım
- fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kapladım
- patlıcanları tepsiye dizdim - patlıcanların üstüne baharatlı karışımdan serptim - sızma zeytinyağı gezdirdim
- közlenmiş biber parçalarını patlıcanların üstüne koydum
- yoğurtlu karışımdan birer kaşık biberlerin üstüne yerleştirdim
- servis ettim
12 yorum:
off müthiş bişey ellerine sağlık
teşekkürler bahar:)
Wow Berrin bu sper gözüküyor. Hem de kızartma olmadan. Sağlıklı ve hemen deneyeceğim.
Atistirmaliktan fazla bir sey olmus bu. Bütün gün yiyebilirim.
resimler süper.lezzeti desen kesinlikle enfes ve hafif..ellerine sağlık
senem
nesrin
şehnaz
teşekkürler
fotoğraflar mı yemek mi daha güzel karasızım
çok nefis görünüyor,ellerinize sağlık,kabaklada olabilir ama patlıcan çok yakışmış.
tarifinizi denedim ve yayınladım bile.Kesinlikle süper bir lezzet patlıcan sevmeyen eşim bile 1 tane ile yetinmedi misafirlerimde bayıldılar. ellerinize sağlık :)
Merhaba canım sayfana tesadüfen ulaştım.Patlıcana aşık biri olarak bayıldım ellerine sağlık.Bende bek
lerim sevgiler.
Nefis görünüyor.
ellerine sağlık arkadaşım.
Bunu listeye aldım..
Teşekkürler, Fırın durumunda 15 dakika 250 derecede ön ısıtma yaptım, metal tepsiye koyup tepsi kenarlarına dondurulmuş elma dilim patates dizdim, üzerine bir çay kaşığı tuz serpip, sızma yağ gezdirdim, yine 250 derecede 15 dakika pişirdim. Tepside yer kalmadığı için biberleri elle ikiye üçe bölüp tavada sızma yağla ayrıca pişirdim. Üzerlerine kendi yaptığım kıvamlı süzme yoğurttan koydum. Sayenizde tavada yağ ekleye ekleye, etrafa yağ sıçrata sıçrata, yanma durumunu denetleye denetleye pişirmekten kurtuldum. Artık en sevdiğim yemeğim oldu. Ellerinize, emeğinize sağlık. İyi günler dilerim.
Yorum Gönder