21 Haziran 2011 Salı

midyeli barbunya pilaki....

tarifi erkan - arzu acurol un
rakı balık ayvalık kitabından aldım
tarifte kuru barbunya kullanılmıştı
taze barbunya kullandım
malzemeler
- 2 su bardağı taze barbunya
- 250 gr iç midye
- 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarmısak (ezilmiş)
- 1 adet limonun suyu
- 1 su bardağı domates suyu
- 1 adet büyük domates (rendelennmiş)
- 2 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- tuz - karabiber - pul biber
- 8 - 10 dal maydanoz

hazırlanması
- barbunyaların üzerini örtecek kadar su ve yarım limon suyu ilave ettim haşlayıp - süzdüm
- midyeleri yıkayıp - süzdüm
- soğanı  yemeklik doğradım - sarmısakları ezdim - zeytinyağında kavurdum
- rendelenmiş domatesi tencereye ilave ettim 5 dakika pişirdim
- üzerine bir bardak domates suyu - bir bardak sıcak su ekledim
- barbunya - biber - şeker - limon suyu - tuz - karabiber - pul biberi ekledim
- kısık ateşte 35 - 40 dakika pişirdim
- barbunyaların pişmesine yakın midyeleri tencereye ilave ettim 5 dakika daha pişirdim
- tüm zeytinyağlı yemeklerde olduğu gibi kapağını açmadan soğumaya bıraktım
- üzerini maydanozla süsledim
- buzdolabında 5 - 6 saat beklettikten sonra servis ettim

2 yorum:

crispy dedi ki...

En sonunda değişik bir barbunya tarifi , hemen yarın deneyip yorumunu yaparım

beste dedi ki...

oo kacirmisim bunu ben harika bir fikir denecektir:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...