17 Temmuz 2011 Pazar

parmesan peynirli mücver.....

kabak ve patatesin
rendelendeledikten sonra sularını iyice süzüyorum
her türlü kabak yemeği seviyorum
kızarmak için tereyağı kullanmayabilirsiniz
ama
kesinlikle
fark yaratıyor
malzemeler
- 2 adet orta büyüklükte kabak (rendelenmiş)
- 1 adet orta büyüklükte patates (rendelenmiş)
- 1 adet küçük soğan (rendelenmiş)
- 2 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı parmesan peynir (rendelenmiş)
- 1 tutam dereotu ( ince doğranmış)
- tuz - karabiber
- 2 çorba kaşığı kanola yağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı

hazırlanması
- rendelenmiş kabak - patates - soğan - un - yumurta - parmesan peynir - dereotu - tuz - karabiberi bir kasede karıştırdım
- yanmaz bir tavada 2 çorba kaşığı kanola yağı ve tereyağını ısıttım
- mücver malzemesinden 1 er çorba kaşığı tavaya koydum kaşığın arkası ile hafifçe bastırdım
- iki tarafını nar gibi olana kadar kızarttım
- kağıt havluya çıkardım ( fazla yağı almak için)
- sıcak servis ettim

3 yorum:

Cafe Portakal dedi ki...

tereyağ ile kesinlikle:)ellerine sağlık

beste dedi ki...

tereyagi ? zeytinyagsiz dusunemeyenlerdenim mutlaka denemeliyim o zaman;)

ilahi tatlar dedi ki...

tereyağı fark yaratıyor
sıradan mücver olmaktan çıkarıyor:))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...