17 Haziran 2011 Cuma

fırında tavuk baget........

aynı tarifle tavuk kanadı da pişiriyorum
red curry paste büyük marketlerin hemen hepsinde satılıyor
salata ve yasemin pirinci ile pişirilmiş pilavın yanında servis ettim
malzemeler
- 10 parça tavuk baget
-  karabiber
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
sos için malzeme
- 1/2 çorba kaşığı bal
- 2 çorba kaşığı soya sos
- 2 tatlı kaşığı red curry paste
- 1  çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
hazırlanması
- bagetleri yıkadım - yağlı kısımları iyice temizledim
- karabiber serptim - fırın kabına yerleştirdim
- üstlerine 1 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirdim

- 200 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirdim

- bir kasede
  bal
  soya sos
  red curry paste
  tereyağını karıştırdım
- pişmiş bagetleri fırından çıkardım
- bagetler sıcakken sos malzemesini  üstlerine döktüm
- iyice karıştırdım - servis ettim


4 yorum:

Unknown dedi ki...

Çook nefis gözüküyor,ballı sos ilginç geldi,ama çok güzel bir tadı olmalı..
Bal tadı hissediliyor mu ? :))

berrin dedi ki...

zeliha
curry paste bayagı acı
balın tadı pek hissedilmiyor:))
sevgiler

aymuca:) dedi ki...

Pek bı lezzetli gorunuyolar.ellerinize saglik.bu arada bende sizi bloğuma davet etmek isterim buyurursanız mutlu olurum sevgiler aymuca

ÖZGÜR dedi ki...

Berrin,
Bu hafta yapayım dedim AmA:
Sos olarak yalnızca bal, soya,tereyağ, baharat kullansam, sosu yıkanmış tavukların üzerine çiğken sürsem sonra da fırın poşetine atsam? Dene gör diyeceksin belki! Vakit darlığından deneme yanılma yapma şansım pek yok. Zaten haftada bir yemek pişirdim pişirdim gerisi yok, bari onda tutturayım.He bu hafta bir de aşure var doğru! Ayy şimdi aklıma geldi! Hadi ben kaçayım tatlım. Sonucu bildiririm.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...