9 Mart 2011 Çarşamba

yabani pirinç pilavı......


yabani pirinçle pişirdiğim pilavı
kuzu pirzolanın yanında servis ettim

malzemeler
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı yabani pirinç
- 1/4 su bardağı dolmalık fıstık
- 1 diş sarımsak(ezilmiş)
- yarım limonun kabuğu (fotoğraftaki gibi uzun doğranmış)- 5 su bardağı su(tavuk suyu ve içme suyunu yarı yarıya kullandım)

- 3 dal taze kekik

- 4 adet taze soğan (ince doğranmış)
- tuz -taze çekilmiş karabiber
hazırlanması
- orta büyüklükte bir tencere zeytinyağını koydum
- dolmalık fıstıklar - ezilmiş sarımsak - limon kabuğu - taze kekikleri yağa ilave ettim iki dakika çevirdim
- yabani pirinçleri tenceredeki malzemeye ilave ettim tahta kaşıkla ezmeden karıştırarak üç dakika kavurdum
- tavuk suyu ve tuzu ilave ettim
- kaynamaya başlayınca ateşi
kıstım
- kısık ateşte bir saat pişirdim
- kekik dallarını ve limon kabuğunu tencereden çıkardım
- ince doğranmış taze soğanı ilave ettim karıştırdım
- servis tabağına aldım - üstüne taze çekilmiş karabiber serptim ve sıcak servis ettim


4 yorum:

Adsız dedi ki...

ilahi tatlar,böyle isim olurmu,ilahi demek ne demekkkkkkkkkkkkkkk
git bir bilene sor

zehra ketenci

berrin dedi ki...

sevgili zehra
blog bana bir arkadaşımın hediyesi
olarak
ilahi tatlar adı ile geldi
bende ismini değiştirmedim
isimlere fazla takılmamak gerek diye düşünenlerdenim:))

Sibel dedi ki...

Sevgili Berrin, öncelikle yukarıdaki yoruma sabırla yanıt verdiğin için seni kutluyorum:) İkincisi, bu leziz pirinçle ben de yeni tanıştım. Ve onu ilk kez pakette tarif edildiği şekilde pişirdim. Başka nasıl yapabilirim diye düşünüyordum ki bu şahane tarife rastladım. Harikasın! Mutlaka deneyeceğim.
Sevgilerimle...

berrin dedi ki...

yorum için teşekkürler sibel:)
afiyet olsun..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...