14 Ocak 2011 Cuma

falafel......


bu ölçü 6 kişilik
nohutu fazla haşlamamak lazım
aslında
benim tercihim
pita ekmek arasında içine roka - tahin sos - domates - salatalık - kırmızı soğan ilavesi ile sandviç gibi yemek 
tarif kantin den
malzemeler
- 200 gr nohut
- 1 adet orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı tahin
- 1/2 demet maydanoz
- 5-6 dal taze kişniş
- 1 adet yumurta
- 1 adet limonun suyu
- 50 ml sızma zeytinyağı
- 90 gr un
- 1/2 tatlı kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tane kişniş
- pul biber
- tuz - karabiber
- kızartmak için yağ
hazırlanması
- nohutları bir gece önceden ıslattım - ertesi sabah 15-20 dakika haşladım - kabuklarını soydum
mutfak robotundan geçirdim
- kuru soğanı küçük küçük yemeklik doğradım
- maydanoz ve taze kişnişi ince doğradım
- tane kişnişi havanda dövdüm
- mutfak robotundan geçirdiğim nohutları büyük bir kasenin içerisine aldım
- ezilmiş sarımsak
tahin
50 ml sızma zeytinyağı
ince doğranmış taze kişniş ve maydanoz
baharatları ilave ettim iyice karıştırdım
- sonra içine
limon suyu
yumurta
ince doğranmış kuru soğanı ilave ettim karıştırdım
- içine karbonatı ve aldığı kadar unu ilave ettim (unu fazla olursa un tadı ön plana çıkıyor)
- karışımı bir gece buzdolabında beklettim(en az 6 saat beklemesi gerekiyor)
- az zeytinyağı konmuş bir tavada/teflon tavada olabilir - kızarttım - kağıt havluya çıkardım
- yanında roka - domates - salatalık ve pita ekmekle beraber ılıkken servis ettim

11 yorum:

Mutlu Exclusive Design dedi ki...

Berrin geri döndüğüne sevindim... Harika bir tarif denemek istiyorum...

nesrin dedi ki...

Gercekten nohut o kadar az mi haslaiyor. Ama sanirim nohut unu dedikleri islem gerceklesiyor. Hep denemek istedigim bir tarif. Ellerinize saglik. Siz ne yapsaniz güzel zaten.

berrin dedi ki...

senem cim
ortadoğu mutfağını seviyorum:)
nesrin
aslında 12 saatten fazla suda bekletiyorlar iyice şişiyor ve hiç haşlamadan rondodan geçiriyorlar
ben nohutu haşlayıp öyle kullanmayı seviyorum
güzel sözlerşb teşekkür ederim:)

Limon çiçekleri dedi ki...

Blogunuzu bu kadar geç keşfettiğim için üzgünüm açıkçası..Çok sıcak ve içten..Bende beklerim.sevgiyle..

beste dedi ki...

nohutumu islatmaya gidiyorum hazir taze kisnisimde var:) Paris'liler bayilir falafele.

indrani dedi ki...

falafele bayiliyoruummm berrin. bunun sandvic arasi bazen de gozleme arasinda da yedim. bu sene blender alacagim ve falafel yapacagim.

beste dedi ki...

nohutum hazir dondum tarife ki ne goreyim 6 saat daha beklemek lazimmis hay allah beklemesem olmaz mi?

berrin dedi ki...

beste
bir kez bekletmeden kızartmıştım :)
köftelere şekil vermek biraz zor oluyor - lezzeti aynı
beklediği zaman baharatların tadı nohuta daha iyi karışıyor

afiyet olsun

beste dedi ki...

2 saat bekletebildim cok guzel oldu limon tadina bayildim. Nohuttan socca dene bir cesit bazlama? yapiyorum belki ilgini ceker:) tesekkurler falafel icin
http://bestebonnard.blogspot.com/2010/07/noirmoutier-adasi-tatil-i-yeni-kedimiz.html

berrin dedi ki...

beste
afiyet olsun
socca yı mutlaka denemek istiyorum
teşekkür ederim

mintinin dünyası dedi ki...

selamlar arkadaşım.
nefis lezzetlerin var.
seni izlemeye aldım.
ellerine sağlık.
felafele bayıldım.eline sağlık.
sevgilerimle...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...