16 Ocak 2011 Pazar

ayvalı yahni.....


bu ölçü 6 kişilik
bulgur pilavı ve ev yapımı yoğurt vardı yanında
adres KANTİN....
malzemeler
- 1 kg dana kuşbaşı
- 2 adet ayva - küçük boy
- 1 adet orta büyüklükte soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet çubuk tarçın
- 50 ml zeytinyağı
- tuz - karabiber
marine için
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 3 adet defne yaprağı
- 150 ml süt
- zeytinyağı
- tuz - karabiber
hazırlanması
- marine için soğanı rendeledim - diğer malzemeleri ilave ettim - karıştırdım
- etleri bu marinadın içinde bir gece beklettim
ertesi gün
- ayvaların kabuklarını soydum - küp küp doğradım - limonlu suyun içerisine koydum
- soğanı yemeklik doğradım
- bir tavada marine ettiğim etleri parti parti kızarttım
- doğradığım soğanları bir tencerede zeytinyağda yumuşayıncaya kadar kavurdum
- kavurduğum etleri soğanlara ilave ettim
- çubuk tarçını
- bağ halinde maydanozu
- marinadın içerisindeki defne yapraklarını
- taze çekilmiş karabiberi tencereye ilave ettim
- tenceredeki malzemenin üstünü iki parmak geçecek kadar su ilave ettim
- kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirdim
- ilk yarım saatten sonra çubuk tarçını tencereden çıkardım
- son yarım saatte maydanoz demetini çıkardım ve ayvalı ilave ettim
- ayvalar pişince ocaktan aldım
- yanında bulgur pilavı ile servis ettim

3 yorum:

beste dedi ki...

bir ayva bulsam deneyecegim:)ete cok yakistiriyorum ayvayi.Birde sakizli yahni var bilmem hic denediniz mi?

ilahi tatlar dedi ki...

sakızlı yahni hiç denemedim
hiç yemedimde

EcE Çakıroğlu dedi ki...

süper bu gün gördüğüm 2. pişmiş ayva tarifi ellerine sağlık. takipteyim sevgiler...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...