29 Mart 2009 Pazar

elmalı toplar.....


hepsi kilo aldırıyor biliyorum
vicdan azabı çekmemek için light bisküvi kullandım
ama
bebe bisküvisi ile daha güzel oluyor
kullandığım elma yeşildi ve bayağı büyüktü

malzemeler
- 4 paket limon lifli kepekli bisküvi
- 1 adet büyük elma ( kabukları ile rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı hindistan ceviz rendesi(tepeleme)
- 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı süt tozu
- 1/2 paket dr oetker çikolatalı sos
- 1 su bardağı süt
hazırlanması
- bisküvileri rondodan geçirdim
- çikolatalı sos ve süt hariç diğer malzemeyi ilave ettim
- kaşıkla karıştırdım
- buzdolabında 1 saat beklettim
- 1 bardak süte yarım paket çikolatalı sos malzemesini ilave ettim - pişirdim
- elmalı malzemeden ceviz büyüklüğünde toplar yaptım
- üzerine çikolatalı sos dökerek servis yaptım

21 Mart 2009 Cumartesi

bıldırcın yumurtaları.....


kutu kutu
bıldırcın yumurtası geldi
hediye:))
bıldırcın yumurtalı tarifi olan var mı?
belki
menemen diye düşündüm
başkada fikrim yok
sütün içerisine kırıp içmemi önerdiler
berbat fikir gibi geldi
böyle işte
önerilere açığım......

6 Mart 2009 Cuma

mücver.....


mücver yaparken bazı zamanlar lor
bazı zamanlar zeytin ilave ediyorum

ayrı ayrı yakışıyorlar

ikisini aynı anda hiç denemedim....

zeytinyağında kızarttım

malzemeler

- 3 adet orta büyüklükte kabak
- 1/2 demet dereotu
- 1/ 2 demet maydanoz
- 1/3 demet nane
- 2 adet taze soğan
- 2 yemek kaşığı tam buğday unu
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin( tuzsuz)
- tuz - pulbiber - karabiber
- kızartmak için sıvı yağ

hazırlanması

- kabakları rendeledim - suyunu sıktım
- dereotu maydanoz - nane - taze soğanı yıkadım ince doğradım
- büyükce bir kasede kabakları - yeşilliklerle karıştırdım
- yumurtaları ilave ettim
- tam buğday unun ilave ettim
- zeytinleri ilave ettim
- tuz - karabiber - pulbiberi ilave ettim
- bütün malzemeyi karıştırdım
- malzemeden kızgın kızartma yağına kaşıkla koyarak kızarttım

2 Mart 2009 Pazartesi

armutlu salata.....

mehtap ın sağlıklı beslenme yazıları havaya soktu.......
develi armudu kullandım
rengi çok güzeldi
kabuklarını soymadım
bir dahaki sefere parmesan peynir koymaya karar verdim
tere - roka birarada güzel olmuştu
kaşar peyniri patates soyacağı ile dilimledim
malzemeler
- 1 demet roka
- 1 demet tere
- 15 adet cherry domates
- 2 adet armut
- 1 avuç dolusu ceviz
- eski kaşar
- karabiber
- tuz(çok az)
- 1adet limonun suyu
- sızma yağ
hazırlanması
- rokaları ve tereleri yıkadım
- rokaları bütün olarak tereleri ince doğrayarak salata tabağına koydum
- sırasıyla
- cherry domatesleri iki parça kestim
- armudun bir tanesini ince dilimledim
- diğer armudu rendeledim
- cevizleri elimle küçük parçalara böldüm
- en son eski kaşarı dilimledim
- bütün malzemeyi salata tabağındaki yeşilliklere ilave ettim - karıştırdım
- üzerine karabiber serptim(iri taneli)
- limon suyu - sızma yağ - tuzla hazırladığım sosu üzerine gezdirdim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...