19 Aralık 2009 Cumartesi

babagannuş....

üşenmeyip pita ekmek yapabilseydim
çok güzel olacaktı
ama
normal ekmekle idare ettik
malzemeler
- 2 adet normal büyüklükte patlıcan
- 3-4 yemek kaşığı limon suyu
- 1 diş sarımsak
- tuz - karabiber
- 4 yemek kaşığı tahin
- sızma zeytinyağı
- maydanoz
hazırlanması
- patlıcanları közledim - kabuklarını soydum - ezdim
- önce limon suyu ve sızmayağı ilave ettim karıştırdım
- sonra
- diğer malzemeyi ilave ettim karıştırdım
- üstüne ince doğranmış maydanoz serptim
- kızartılmış sıcak ekmekle servis ettim

9 yorum:

Zamandan Sızan dedi ki...

Berrin evin adamının annesi Urfa'lı ben ondan öğrenmiştim ve de çok severim bunu ama onlar yumurtalısını yapıyor abugannuc diyorlar adınada..Çok sevgiler..

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Bende misafirlerime çok sık yaparım bu harika tarifi. Sadece kızarmış ekmek koymuyorum. Ama eminim koyunca süper oluyordur.
Ellerine sağlık canım
sevgilerimle

berrin dedi ki...

kıymet cim
yumurtalısını hiç yemedim...denemek gerek
sevgili lezzeti bol
aslında
humus - babagannuş gibi mezeler en çok pita ekmekle yakışıyor

berrin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
zarpandit dedi ki...

patlıcanı severmiyim yok :) ama david ve şimdide senin sayfanda gordum goreli aklım mezelerde soslarda..! :) çok lezzetli görünüyor..kızarmıs ekmek benimde ilk tercihim olurdu sanırım :)

Sibel dedi ki...

Daha bugün gördüm şarküteride, ismini çıkaramadım bir an, adam da patlıcan salatası dedi ama değildi tabi babagannuştu:) Bir an kararsız kaldım ama almadım, mevsimi değil diye.. Dondurucuya biraz patlıcan közleyip atsaydım yazdan, yapardım şimdi.. Çok severim çook.
Ellerinize sağlık..

Unknown dedi ki...

çok güzel çok ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Pita ekmek yaparsanız tarifini burada da yazar mısınız? Ben de denemek istiyorum. Tüm tarifler için teşekkürler. Sevgiler.

berrin dedi ki...

neslihan pita ekmek tarifini daha önce yazmıştım
tarifi ekmekler kısmına ekledim
sevgiler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...