24 Aralık 2009 Perşembe

acılı ekşili çorba....


soya sos fazla tuzlu olduğu için önceden tuz ilave etmiyorum.......
geleneksel türk çorbalarını seviyorum
ama
değişik tatlarıda seviyorum
bunu şunun için yazdım
tv de yemek yarışması var ya
katılan yarışmacıların
büyük çoğunluğu kırmızı mercimek çorbası pişiriyor
arasıra değişik çorba deneyenler oluyor
onlarıda eleştirip
keşke bunun yerine kırmızı mercimek çorbası olsaydı diyorlar:))
mercimek çorbası sevmediğimden değil
lakin
dünya büyük bir yer biraz merak etmek gerek diye düşünüyorum
kendi kendime.....
malzemeler
- 100 gr dana eti
- 100 gr lahana
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yaprak marul
- 1 adet yumurta
- 2 adet orta büyüklükte havuç
- 1 lt su
- 1-5 tatlı kaşığı pul biber(acı)
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı bal
- 50 ml sosa sos
- 1 adet limon
- 1 dal taze soğan soğan
hazırlanması
- dana etini haşladım ince uzun doğradım
- lahana ve marulun sert kısımlarını ayırdım ince uzun doğradım
- havuçları ince uzun doğradım
- limonun suyunu sıktım
- nişastayı yarım çay bardağı su ile sulandırdım
- yumurtayı çırptım
- orta büyüklükte bir tencerede suyu kaynattım
- su kaynadıktan sonra lahana - marul - havuçları ilave ettim 2-3 dakika kaynattım
- haşlanmış etleri ilave ettim
- baharat ve sosları ilave ettim yaklaşık 5 dakika karıştırarak kaynattım
(kaynarken üstte biriken tortuyu kaşıkla aldım)
- kaynayan karışıma sulandırılmış nişastayı azar azar ekledim 2 dakika daha kaynattım
- çırpılmış yumurtayı aynı yönde gezdirerek ilave ettim - karıştırdım
- taze soğanın yeşil kısımlarını üstüne serpiştirerek servis ettim

2 yorum:

nurdan dedi ki...

Mis gibi kokusu geldi burnuma...eline sağlık

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum sana canım. Tek çorba mercimek midir. Her yörenin, ülkenin yemekleri farklı güzellikte.
Bek keşife hazırım. ÇOk ta severim.
Ellerine sağlık canım
sevgiler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...