3 Ekim 2009 Cumartesi

muzlu kek....

isterseniz biraz tarçın - ceviz
veya
haşhaş tohumu ilave edebilirsiniz
sarı renkli meyvelerin aromalarını seviyorum
muzun kokusunu hissetmek için fazla birşey karıştırmak istemedim
malzemeler
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı fındık yağı
- 120 gr esmer şeker
- 250 gr un
- 2 adet olgun muz
- 1/2 su bardağı süt
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanlya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
hazırlanması
- 25 cm lik kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile yağladım
- tereyağ - fındık yağı ve esmer şekeri krema haline gelene kadar mikserle çırptım
- muzları dilimleyip karışıma ilave ettim çırpmaya devam ettim
- yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırdım
- beyazlarını bir çırpma kasesine koydum
- yumurta sarılarını teker teker muzlu karışıma ilave ettim
- sütü ilave ettim
- kuru karışımı birlikte eledim muzlu karışıma ilave ettim az çırptım
- yumurta beyazlarına bir fiske tuz ilave ettim kar gibi olana kadar çırptım
- üç yemek kaşığı pudra şekerini ilave ettim çok az daha çırptım
- muzlu karışımı üç seferde yumurta akı ve pudra şekerli karışıma spatula ile çok az karıştırarak ilave ettim(bir kaç harekette karıştırdım)
- kalıba döktüm
- önceden 175 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirdim
- yanında ev yapımı cevizli dondurma ile servis ettim

8 yorum:

zarpandit dedi ki...

kesinlikle! muzun kokusu kekteki nemli dokusu beni hasta ediyor :) harika ötesi ya..cevizli ve çikolatalısı milyon defadır evde pişmekte harika tek kelime ile :)

ps: elma soslu brownie yi unutmus değilim lezzetli elmaları bekledim malum yeni cıktılar en kısa zamanda gondereceğim inş :))

Eya dedi ki...

cok leziz coook, ellerine saglik Berrincigim, sevgiler

zehra

sarımutfak-hande dedi ki...

SÜPER GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK CNM

nurdan dedi ki...

Yanında filtre kahveyle bir dilim alabilir miyim ??

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Ne kadar heyvetli duruyor. Çok güzel ve ötesi olmş canım. Çok ta vitaminli
Ellerine sağlık canım
sevgilerimle

gulsev dedi ki...

Muzlu kek şuana kadar denemedim fakat hep aklımda kalmıştır..
Kekin piştikten sonraki kıvamı katı mı yoksa pamuk kıvamı mı oluyor? merak ettim, zira muz biraz katı kıvamda...
elinize saglık
sevgiler.

berrin dedi ki...

gökçe cim
elma soslu brownie yi bende unutmuş değilim :)
elmanın pişmiş halini daha çok seviyorum nedense....
nurdan cım
iki dilimde alabilirsin:))
deafmute
kesinlikle pamuk kıvamında ve leziz bir kek....

Aysultan... dedi ki...

Kekte muz kokusu misss gibi olmuştur eminim:)
ellerine sağlık:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...