29 Haziran 2008 Pazar

barbunya pilaki...


barbunya pilakide tarçının
ne işi var demeyin
çok yakışıyor

malzemeler
- 300 gr ayıklanmış taze barbunya
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet dolmalık biber - (çekirdeklerini temizleyin 4 parçaya ayırın)
- 3 adet orta boy domates
- 1 parça çubuk tarçın
- 1 su bardağı sıcak su
- zeytinyağı
- tuz - şeker
- maydanoz
hazırlanması
- barbunyaları kaynar suda haşlayın
- tencerede 3 yemek kaşığı zeytinyağ ile
- dolmalık biberleri bir dakika kızartın tencereden çıkarın
- soğanları ilave edin pembeleşince havuçları ilave edin
- 2 dakika karıştırarak pişirin
- kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığınız domatesleri ilave edin
- 5 dakika pişirin
- sıcak suyu ilave edin
- haşlanmış barbunyalar - tuz - şeker - tarçın çubuğu ve kızarmış dolmalık biberleri ilave edin
- barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin
- maydanozla süsleyin
- servis yaparken limonu unutmayın

2 Haziran 2008 Pazartesi

fırında tavuk - iç pilav...

fırında pişirilmiş tavuk
bence
tavuğun en leziz hallerinden
bir kg dan biraz büyük bütün tavuk yağlarını temizleyin - yıkayın
tuz - karabiberi ilave edin
patateslerin kabuklarını soyun - büyük küpler halinde doğrayın yıkayın
üstüne tuz - pul biber - biberiye ilave edin
tavuk ve patatesleri fırın torbasına yerleştirin
torbanın üzerinde bir iki tane küçük delik açın
200 derece fırında bir saat tavuk kızarana kadar pişirin....
iç pilav için malzeme
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- az tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 350 gr tavuk ciğeri
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- dereotu
- tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yeni bahar
hazırlanması
- pirinç - tereyağ - sıcak su ile pilav pişirin
- daha doğrusu pilavı bildiğiniz gibi pişirin
benim kullandığım pirinçte bir ölçü pirince iki ölçü su gerekiyor
- ciğerleri küçük küpler halinde doğrayın ve yıkayın
- kevgirde suyu süzülsün
- küçük bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile fıstıkları kavurun
- ciğerleri ilave edin suyunu çekene kadar pişirin
- kuş üzümü ve baharatları ilave edin
- en son dereotunu ilave edin
- pişirdiğiniz malzemeyi pilavla karıştırın

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...