17 Aralık 2007 Pazartesi

zeytinyağlı kereviz....

malzemeler
- 3 adet orta boy kereviz(elma gibi dilimlenmiş)
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet ekşi elma(küp küp doğranmış)
- 2 adet portakalın suyu
- 2 yemek kaşığı bezelye
- 1 yemek kaşığı silme pirinç
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 su bardağı sıcak su
- 1/2 limon suyu
hazırlanması
- kabuklarını soyup elma gibi dilimlediğiniz kerevizleri limonlu suyun içerisine koyun
- bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve soğanları koyun
- pembelesince
- kerevizleri - havuçları - bezelyeyi
- portakal suyunu - sıcak suyu - şeker - tuz ilave edin
- on dakika sonra
- küp küp doğradığınız elmaları ve pirinci ilave edin
- havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Zeytinyagli kereviz cok lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...