19 Ekim 2007 Cuma

alici marinati (salamura hamsi)....


tarif italya dan
fatih mika nın
balık seviyorsanız
gerçekten lezzetli - hazırlaması kolay
malzemeler
- hamsi
- üzüm sirkesi
- tuz - karabiber - kekik
- sarmısak tozu veya ezilmiş sarmısak
- az miktarda ince kıyılmış maydonoz
- pul biber (istege göre)
- sızma zeytinyağ
- limon

hazırlanması
- hamsileri kılçıkları ile beraber temizliyorsunuz
- temizlenmiş hamsileri( hiç suya değdirmeden) üzüm sirkesi ile
en az iki kez yıkıyorsunuz ( ben 4 kez yıkadım)
- sirkenin içinde uzun süre tutmamanız gerekiyor
- süzgece koyun hamsiler biraz süzülsün
- süzgeçteki hamsilere tuz - karabiber - kekik - sarmısak
maydonoz ve pul biberi koyup harmanlıyorsunuz
tarifte kekik veya maydonoz yazıyordu ben ikisindende
az miktarda koydum
- yayvan bir kabın içinde limon suyu ve zeytinyağ hazırlıyorsunuz
- hamsileri bu limonlu zeytinyağının içine istifliyorsunuz
- buzdolabına koyduğunuz hamsiler bir gün sonra servise hazır hale geliyor
buzdolabında 2 -3 gün muhafaza etmeniz mümkün
- servis edeceğiniz hamsileri buzdolabından yarım saat önce çıkarmanız gerekiyor

5 yorum:

Cansn dedi ki...

Merhaba, görüntüsü çok güzel en kısa sürede denemek istiyorum. Acaba radyolara yapılan istek şarkılar misali sizden bir Çin mutfağına aitbir yemek tarifi istesem. Damak tadınıza güvenerek ne seçeceğinizi merakla bekliyorum.

Canan

berrin dedi ki...

merhaba canan
büyük ihtimal tavuklu bir çin yemeği seçerim...
yeni wok tava aldım en kısa zamanda denemek lazım

Nilambara dedi ki...

Berrin'ciğim, fotoğrafların harika, özellikle de ilk fotoğraf,
ellerine sağlık :)
ayrıca "incesaz" çok teşekkür eder ;)

mutfaközlemi dedi ki...

ellerinize kollarınıza sağlık bayılırım balığın her türlüsüne.. süper görünüyor..

özlem

crispy dedi ki...

Ben malesef çig balık yiyemiyorum ama en kısa zamannda bunu Devrim için yapıcam.

Betül

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...