12 Kasım 2013 Salı

zeynep in şekersiz vegan keki.......


malzemeler
- 3/ 4 su bardağı demli sıcak early grey çay
- 1 su bardağı hurma (çekirdekleri temizlenmiş)
- 1 adet orta büyüklükte elma (rendelenmiş ve ekşi olmayan bir cins)
- 1/4 su bardağı yulaf unu
- 3/4 su bardağı tam buğday unu
- 1/2 su bardağı yulaf ezmesi
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı ceviz(iri iri doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tutam muskat rendesi
hazırlanması
- bir kasede hurmaların üstüne sıcak demlenmiş çayı dökün - 15 dakika bekletin - blenderden geçirin
- püre halindeki hurma vezeytinyağını karıştırın
- rendelenmiş elmayı ekleyin - karıştırın
- kuru malzemeyi ekleyin
- en son cevizleri ilave edin ve karıştırın
- yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına dökün
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin

1 yorum:

Özgen dedi ki...

Kesinlikle harika bir kek mutlaka deneyeceğim sevgiler..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...