nigel slater ın tv programından
yerli muzlar küçük olduğundan üç adet kullanmak gerekir
2 adet kare nestle marka çikolata kullandım
tarifin aslında tereyağı kullanılmıştı fındık yağı kullandım
malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1/4 su bardağı fındık yağı
- 2 adet muz (2 şer santimlik parçalara böldüm)
- 160 gr sütlü fındıklı çikolata (bıçakla kabaca doğradım)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
hazırlanması
- baton kek kalıbını tereyağı ile yağladım - unladım bir kenara koydum
- 2 yumurta ve bir su bardağı şekeri mikserle üç dakika çırptım
- süt - fındık yağı - bir paket kabartma tozu ve bir paket vanilyayı ilave ettim iki dakika çırptım
- 2 su bardağı unu üç seferde ilave ederek çırptım
- kek karışımının yarısını kalıba döktüm
- muz parçalarını kek malzemesinin üstüne yerleştirdim
- çikolata parçalarının büyük kısmını da yerleştirdim (bir kısmını ayırdım)
- kek malzemesinin kalan kısmını muz ve çikolata parçalarının üstüne koydum
- kalan çikolata parçalarını hamurun üstüne serpiştirdim
- önceden 180 derece ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirdim
6 yorum:
oooofffff Berrin, bu süper görünüyor....ne zaman yiyoruz???
Çiğdem cim
ne zaman istersen:))
Merhaba ,
Çok uzun zamandır yoktunuz ama harika bir tarifle geri dönmüşsünüz.
Ellerinize sağlık
Şu kekten yemek isterdim,güzel keklere bayılıyorum..Ellerinize sağlık çok güzel olmuş,güzel kabarmış..
Sevgiler
yorum için teşekkürler gamlıbaykuş
esma
ankara da yaşıyorsanız beklerim:))
bu keki öperek yerim ben....
Yorum Gönder