15 Kasım 2009 Pazar

ıspanaklı somon......


kullandığım somon balığı - fileto -derisi yüzülmüş ve dilimlenmişti
kestane mantarı yerine kültür mantarı kullanabilirsiniz
denk geldi kestane mantarı aldım......
tadını kontrol etmeden tuz ilave etmemenizi öneririm
soya sosun tuzu yeterli geliyor.....
sosu ölçmek için küçük boy çay bardağı kullandım
malzemeler
- 4 parça somon fileto(yaklaşık 600 gr)
- 500 gr ıspanak(saplarını ayırdım sadece yaprakları bütün olarak kullandım)
- 250 gr kestane mantarı(ince doğranmış)
- 1/2 çay bardağı soya sos
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 adet orta boy soğan(rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- taze çekilmiş karabiber
- az zeytinyağı
hazırlanması
- büyük / kapaklı bir tavaya 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koydum ve rende soğanları pembeleşene kadar pişirdim
- mantarları ve ıspanakları ilave ettim 5-6 dakika pişirdim
- zencefil ve limon kabuk rendelerini ilave ettim
- somon filetoları ilave ettim
- taze çekilmiş karabiber serptim
- üzerine soya sosu gezdirdim - çok az karıştırdım
- tavanın kapağını kapattım 15 dakika pişirdim
- sıcak sıcak servis ettim

1 yorum:

Tijen dedi ki...

Benim de balık yiyesim var bu ara ama güvenilir, adam gibi balık bulmam lazım önce. Nasıl da soframıza gelen herşeyi sorgular olduk değil mi? Ellerine sağlık bu tarif için.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...