30 Ekim 2009 Cuma

patlıcan ograten....


kızartma
çok az tercih ettiğim bir pişirme yöntemidir
lakin
arasıra
kendime güzellikler yapıyorum
kızartılmış yiyecekler daha lezzetlidir
kızartılmış patlıcanda lezzetlidir....
malzemeler
- 1 kg patlıcan (5 adet)
- kızartmak için yağ
kıymalı harç için malzeme
- 1 adet orta büyüklükte soğan(rendelenmiş)
- 300 gr kıyma
- 2 adet domates(küp küp doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 fincan su
- maydanoz
beşamel sos malzemesi
- 2.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un(silme)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- tuz - karabiber
- az muskat rendesi
- 100 gr kaşar peynir rendesi
hazırlanması
- patlıcanları alacalı soydum - önce uzunlamasına ikiye sonra 5 cm kalınlığında doğradım
tuzlu suda bir süre beklettim - kuruladım - pembeleşene kadar kızarttım
- kağıt havlu ile fazla yağlarını aldım
- fırın kabına dizdim
- bir tavada rendelenmiş soğanı kavurdum - kıymaları ekledim 3-4 dakika daha kavurdum
- küp küp doğranmış domatesler - salça - şeker ilave ettim 2 dakika pişirdim
- bir fincan su ilave ettim 5 dakika pişirdim
- doğranmış maydanozları ilave edip karıştırdım
- kızarmış patlıcanların üstüne düzgünce yaydım
- unu tereyağında kavurdum sütü ilave ettim pişirdim tuz - karabiber - muskat rendesini ekledim karıştırdım
- kıymalı harcın üstüne yaydım
- en üste rendelenmiş kaşar peynirleri serpiştirdim
- 180 derece ısıtılmış fırında peynirler kızarana kadar pişirdim

1 yorum:

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Berrincim böyle güzelliğe can kurban. Bence de kızartılınca çok daha güzel ve lezzetli oluyor.
Ellerine sağlık canım
sevgilerimle

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...