19 Ekim 2009 Pazartesi

karnabahar çorbası.....


çorbaları biraz pütürlü seviyorum
diğer türlü biraz mama gibi geliyor
özellikle içine süt konulan tarifler
evde tavuksuyu yoktu bir tane tavuk bulyon ilave ettim
malzemeler
- 1000 gr karnabahar
- 200 ml süt
- 1 adet orta büyüklükte soğan
- 2 adet orta büyüklükte patates
- su/tavuk suyu
- tuz - karabiber
- zeytinyağı
üstü için malzeme
- 50 gr tulum peynir
- 50 gr eski kaşar
- 5 gr kimyon tohumu
- ince doğranmış maydanoz
hazırlanması
- karnabaharların sap kısımlarını kesip attım tuzlu suda haşladım(ezilecek kadar yumuşak olmayacak)
- soğanı yemeklik doğradım yağda soteledim
- patateslerin kabuklarını soydum küp küp doğradım soğana ekledim 5 dakika birlikte pişirdim
- haşlanmış karnabaharları - suyu - sütü ekledim
tencerenin kapağı açık olarak patates yumuşayana kadar pişirdim
- el blenderinden geçirdim(çok az) tuzunu karabiberini ayarladım
- kimyon tohumlarını teflon tavada az kavurdum - havanda dövdüm
- peynirleri rendeledim
- maydanozu ince doğradım
- çorbanın üstüne sırası ile rende peynirleri - kimyon tohumunu - maydanozları serpiştirerek servis ettim

2 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

bunu deneyecegim.
bende corbaları pütürlü severim:) (ne güzel tanım bu Berrin)

berrin dedi ki...

burcu cummmm
özlemişim:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...