14 Kasım 2008 Cuma

limonlu kek....

kek
pişerken eve yayılan kokuyu seviyorum
dikdörtgen kek kalıbı ile pişirdim
normal tarifin yarısı ölçü kullandım
tereyağı oda sıcaklığında
ve
rendelediğim limonları büyüklerinden seçtim
aslında tam buğday unu kullanmayı düşünüyordum
neden bilmem
beyaz unun daha iyi olacağına karar verdim
malzemeler
- 100 gr tereyağı
- 2 adet yumurta
- 120 gr şeker
- 250 gr un
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 100 gr kefir
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 fiske tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
hazırlanması
- kek kalıbını tereyağı ile yağladım ve her tarafına un serptim
- tereyağı ve şekeri mikserle 5 dakika kadar çırptım
- yumurtaları teker teker ilave ettim
- kefir ve limon kabuklarını ilave ettim
- limon suyunu ilave ettim
- un - kabartma tozu - tuz - vanilyayı bir kaseye eledim
- kuru malzemeyi azar azar sıvı malzemeye ilave ettim
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirdim

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Berrin bu limonlu kek hani browni yerine geçen miss kokulu kek mi :)

yahu ben bayılırım limona, aromasına, kokusuna her bişiine..

ellerine sağlık.

sevgiler en kocamanından

berrin dedi ki...

sevgili zerrin diyetteyken canımın pasta - kek türü şeyler istemesi ironi
browni nin görüntüsü süperdi
daha sonra mutlaka yapılacak:)
teşekkürler - sevgiler

Brajeshwari dedi ki...

kokusu gelmedikçe inanmam
:)

Zehra Gürgen dedi ki...

Limonlu keke bayılırım , benimde limon aşkım tutmuştu geçen hafta hatta peykeki limonlu yapmaya kararlıydım ama olmadı :(
Neyse sayenizde bir dilim limonlu kek yemiş oldum :)
elinize sağlık..
sevgiler

urfa mutfağı dedi ki...

berrin hanım,

elinize sağlık... siz bu ankaralı hanıma kulak asmayın ne yapsanız yemeden bir şey diyemem deyip duruyor. ona ıspanak yatağında somonu bile beğendiremedik..

Melek* dedi ki...

eminim tadı enfesdir ellerine sağlık

elma şekeri dedi ki...

enfes görünüyor ellerinize saglik....

Adsız dedi ki...

kokusu buralara kadar geldi mükemmel görünüyor,ellerine sağlık,göeüşmek üzere:))

berrin dedi ki...

burcu cum yemek kokularını duymak istiyorsan bu civarda dolaşman gerekiyor:)çay/kahve - kek - beyazpeynir
üçlemesini seviyorum - sanada ikram etmek beni mutlu eder....
sevgili zehra yoğun aromalı meyveleri seviyorum....
babiş bey
bekleyelim görelim derim....
evet tadı fena değildi
fotoğraf mak. yeni lensini kullanmayı öğrendiğimde fotoğraflarda güzel olacak diye umut ediyorum....
sevgiler benden

Nilambara dedi ki...

Berrin'ciğim çoğu kimse sevmez hatta şaşırır kek-peynir beraberliğine ama ben de çok severim "çay/kahve - kek - beyazpeynir" üçlüsünü :))

Limonlu kekin üzerine karamel sos öneririm, şahane bir lezzet oluyor birarada / ama bu kez peynirsiz olmalı :)

funda dedi ki...

ben de pazar pazar evi limonlu kekle kokutmak istedim ama kefir yok ne yazıkki, sütle denesem bir fark olur mu ki...

berrin dedi ki...

sevgili funda
süt belki yoğurt ikiside olabilir diye düşünüyorum

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

Yani babis beyle urfali mutfak ayni mi? Ben hala saca surulen, turp mu, limon mu, salatalik mi derken.. :-))
Berrin'cigim, limon gibi bir ilahi tadin herseyi guzel oluyor. benim gibi iki yumurtayi kirip, bir yayma kek bile yapamayanlara da, limonlu biskuilerle, blog okumak kaliyor..
Neyse.. Burcu'cugum.. Sen berim yerime de ye bari.. Ben 10 gun kahve icmeyecegim.. Cayla rica ediyorum lutfen..

berrin dedi ki...

nilambara
ben tatlı tuzlu bir arada yiyebiliyorum
kek ve peynir ikilisini özellikle seviyorum
çoğu insana garip geliyor:)
mehtap
senin bukadar işin arasında ne kadar iyi ahçı olduğunu bilen biriyim
olsa olsa kilo almamak için evde kek pişirmiyorsundur
federico nun hoşuna giderdi diye düşündüm biran
şöyle güzel bir italyan yemeği tarifi göndersende ilahitatlara koysam ne güzel olurdu:)
sevgilerimi gönderiyorum

zarpandit dedi ki...

limonlu kekin kokusuna kim dayanabilirkiiii !!!!! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...