17 Eylül 2007 Pazartesi

lor peyniri.....


loru
herzaman
limon suyu veya yoğurtla
yapıyorum
bu
tarifi evcinin den aldım
malzeme
- 1 lt süt
- 250 ml kefir
- temiz tülbent
hazırlanması
- tülbenti katlayın süzgeçin içine serin
- bir tencerenin içine sütü ve kefiri boşaltın
- tencereyi ocağa koyun
- dibinin tutmaması için karıştırarak pişirin
- süt iyice ısındığında ( yaklaşık 80 derece)
- karıştırmayı bırakın - ocağın altını kapatın
- süt iyice kesildiğinde ( katı ve sıvı kısım ayrılıyor)
- süzgecin içine dökün
- bırakın iyice süzülsün

lezzeti
çarşıda satılanlardan çok daha güzel

11 yorum:

gulcin dedi ki...

Berrin hic evde lor yapmayi dusunmemistim.Eminim carsida satilanlardan guzeldir.Bende hosmelim tarifleri okuyordum.O da lordan yapilirmis.Belki yapip bize yazarsin.Hazir elinde taze lor varken.Biz de sonra deneriz.

berrin açılmış dedi ki...

yogurt ve lor peyniri her zaman olmasada evde yapıyorum...daha önce hoşmelim yapmadım... yaparım ve yazarım:)

gulcin dedi ki...

berrincigim,
Yandaki resimlere yorum yazacak yer yok onun icin buraya yaziyorum.Kaleden at boncuklarina bayildim.Nolur gelecek projen onlardan cok uzaktaki arkadaslarina!!! uzerlik yapmak olsa uclarinda yada tepesinde o aynali muskalardan olsa.O muskalari boynuma bile asarim ben.Ne tatlilar.

zerrin - misss dedi ki...

Merhaba,

ben de yapmak istiyorum evcininde gördüğümden beri.

Sizinki de ne güzel gözüküyor.

ellerinize sağlık. Yanlız ben yan taraftaki kadifenin resmine bayıldım...

Sımmsıcak sevgiler...

berrin açılmış dedi ki...

gülçin
at boncuklarına bakıp ne yapabilirim diye düşündüm
belki deniz kabukları ve at boncukları birlikte birşeyler yapılabilir üzerlikte güzel fikir ama üzerlik nerde bulunur bilmiyorum
araziye çıkmak lazım
zerrin
lor güzel oldu
evcinindeki fırında lor tarifini şiddetle tavsiye ederim
süper
hemen bittiği için fotograf çekemedim:)
kadife çok küçük ve güzeldi
yemek yediğimiz kafenin sahibi hatice hanım sokakta bulup bakımını üstlenmiş

gulcin dedi ki...

Berrin'cigim,
Ben yillar once Kizilay'daki Kultur Bakanlignin Turk El Sanatlari galerisinden sirf mavi boncuklarla yapilan bir uzerlik almistim.Sekli uzerlik gibiydi uclarina buyuk nazar boncuklari koymuslardi.Sana fotografini yollarim.EE varya bir daha niye istiyorsun diyiceksin ama arkadasinin gozu mavi boncuga doymuyor.Hele o muskalar.Belki bir muska alip onun genis bolumunden birkac sira mavi boncukmu sallandirmali.

YESIMLI TARIFLER dedi ki...

en kısa zamanda yapmak isityorum çok güzel görünüyor bu lor
bu arada gözümde elma çaında kaldı
ellerine sağlık

berrin açılmış dedi ki...

merhaba yeşim:)
elma çayı lezzetli ve sağlıklı..
yeşimli tariflere adresimi eklemişsin teşekkür ederim

berrin açılmış dedi ki...

gülçin
at boncuklarını öylece tomar halinde alıp tomar halinde asmaya karar verdim ... geldiğinde istediğin kadar alırsın

DANIEL EFE dedi ki...

Hocam, ben lor peynirini, sutle yapardim, sen kefirle yapmissin. Nasil bir farki oluyor ?

berrin açılmış dedi ki...

merhaba
daniel efe nin annesi
loru
sütün içine kefir koyup yaptığınızda çok daha lezzetli oluyor...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...