26 Nisan 2007 Perşembe

salamura peynir veya peynir salamurası




yemek fotoğrafları çekmek hoşum gitmeye başladı

peynir tabağına poz verdirmek

ayrıca eğlenceli bir durum

inşallah

gösterdiğim gayret gözünüzden kaçmıyordur ...

fesleğen ve kekik aroması sinmiş beyazpeynir
lezzetli


peynir salamurası için malzeme şöyle

- 1 kalıp çok yağlı olmayan beyaz peynir (düzgün kesilebilen)

- kurutulmuş domates 10-12 adet ( ılık suda bekletilmiş)

- 2 yemek kaşığı kapari

- 10 adet çekirdek karabiber

- 6 adet defne yaprağı

- 1/2 çay kaşığı kuru fesleğe

- 1/2 çay kaşığı kekik

- zeytin yağ

küp küp kesilmiş beyaz peynir - ılık suda bekletilip ikiye bölünmüş kurutulmuş domatesler defne yaprağı - çekirdek karabiber - fesleğen ve kekiği cam bir kavanoza düzgünce yerleştirin sonra kavanozu zeytinyağ ile doldurun - sızma yağ olursa daha lezzetli oluyor bir gün bekledikten sonra yenilebilir
nereden okuduğumu hatırlamadığım için yazamadım..

4 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

bu tam benlik...icinde peynir olan herseye varim..ellerine saglik

Nilambara dedi ki...

Berrin'ciğim, gayretin kesinlikle takdire değer :)
yemeklere poz verdirmenin zevki kadar o pozları izlemekte zevkli ;)
ama hiçbiri o peynirlerin ve sebzeli böreğin lezzeti kadar zevkli değil... buarada böreğin sosunun tarifini de unutma lütfen... tamam börek tek başına çok lezzetli ama o sosla doyulmaz bir lezzeti var... mmm... ağzım sulandı.... :))zaten açım :)

Adsız dedi ki...

Berrin bunu az yagli hatta yagsiz peynirle denemeli zaten yagin icinde bekliycek..Extra yag almamis oluruz.

berrin dedi ki...

nilambara böreğin sos tarifini mutlaka yazarım.. tatlı acı sos...
salamura peynir konusunda haklısınız yağsız peynirle daha sağlıklı olur... beyaz peynirler kesilirken dağılıyor ona dikkat etmek gerek...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...