25 Ocak 2015 Pazar

fırında karnabahar.......


tarif  bu adresten aldım

malzemeler
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 baş karnabahar
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet limonun kabuk rendesi ve suyu
- 2 tatlı kaşığı tepeleme toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı curry
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu ya da 2 diş ezilmiş sarımsak
-  tuz
-  1 çay kaşığı karabiber
hazırlanması
- fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kapladım - karnabaharı koyacağım kısmı sıvı yağ ile yağladım
- karnabaharı yıkadım - kağıt havlu ile kuruladım
- bir kasede yoğurt -  limon kabuğu rendesi ve bir limonun suyu - toz kırmızı biber - kimyon - curry - sarımsak - tuz - karabiberi karıştırdım
- karnabaharın her bir yanını marine malzemesi ile kapladım (fırça ya da elinizle)
- önceden 200 derece ısıtılmış fırında 50 - 60 dakika karnabahar yumuşayana ve dış kısmı iyice kızarana kadar pişirdim(pişirme süresi karnabaharın büyüklüğüne göre ayarlanmalı)
- 8 -10 dakika beklettim - yanında yeşil salata ile sıcak servis ettim

4 yorum:

nesrin dedi ki...

Cok ilginc bir tarifmis, elleirne saglik, mutlaka denemeli.

gulmutfagim dedi ki...

karnabaharı severim cok ellerinize saglık

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Sevgili Berrin karnabaharı bu haliyle çok sevdim.
Denedikten sonra sayfamda adres vererek yayınlamak isterim. Ellerine sağlık, sevgiler, Pırıl.

berrin dedi ki...

Pırıl
Denedikten sonra inşallah beğenirsin.
İstediğin gibi kullanabilirsin:)
sevgiler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...